Η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή μεταφέρει, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που  κατέθεσε, χθες,  Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, την αγωνία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για  διατήρηση της δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης της ειδικότητας των Χημικών στις προκηρύξεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).

Ειδικότερα, η Ένωση Ελλήνων Χημικών, στο από 14-05-2020 σχετικό, αναλυτικό και μακροσκελές υπόμνημά της προς τον Υπουργό, ως επίσημος σύμβουλος του κράτους για θέματα χημείας και χημικής εκπαίδευσης αλλά και επιφορτισμένη με την επαγγελματική προστασία των μελών της, παραθέτει την αγωνία της για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στις προσλήψεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ). Τα ζητήματα αυτά, μεταξύ άλλων, αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εμφαίνονται, στις προκηρύξεις, πρωτίστως, τα γνωστικά αντικείμενα και μετά οι ειδικότητες προκειμένου να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή συνάφεια του επιλεγέντος καθηγητή με το συγκεκριμένο προκηρυσσόμενο γνωστικό αντικείμενο με ποιοτικά, κυρίως, χαρακτηριστικά.

Επίσης, η επιλογή όλων των υποψηφίων θα πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις και η προϋπηρεσία των υποψηφίων σε εκπαιδευτικά αντικείμενα και η εμπειρία τους σε συγκεκριμένο εργαστηριακό έργο, το οποίο υλοποιείται στις ΑΕΝ, θα πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ακόμη, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνεργατών θα πρέπει να εκτιμώνται η προϋπηρεσία στη ναυτική εκπαίδευση και η συγγραφική δραστηριότητα σε συναφή γνωστικά αντικείμενα, ενώ δε θα πρέπει να θεωρούνται ταυτόσημες οι ειδικότητες του Χημικού Μηχανικού και του Μηχανολόγου Μηχανικού, αλλά αλλότριες.

Η κ. Μακρή, συμμεριζόμενη την εύλογη αγωνία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, μεταφέρει τις προτάσεις τους στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου μερικές από αυτές ή, ει δυνατόν, και όλες, να υιοθετηθούν στο μέλλον και να εφαρμοσθεί, στην ολότητά της, η αρχή της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση και στην εργασία προάγοντας κυρίως την επιστημονική άμιλλα,  όπως αρμόζει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Προηγούμενο άρθροΔιέρρηξαν σπίτια από χήρες στον Αλμυρό
Επόμενο άρθροΤα γαλακτοκομικά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης