Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε θαυμαστή του Μπομπ Ντίλαν, του τραγουδοποιού που σήμερα έγινε 80 ετών και επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τους στίχους του, να αναφέρει τα πέντε κορυφαία τραγούδια του, οι πιθανότητες είναι το “Hurricane” να βρίσκεται κάπου στην κορυφή της λίστας.

Ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1975 και κυκλοφόρησε ως το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ του “Desire” (1976) και αφορά την ιστορία του θρυλικού πυγμάχου με το προσωνύμιο “Hurricane”, Ρούμπιν Κάρτερ, ο οποίος καταδικάστηκε για μια τριπλή δολοφονία που δεν διέπραξε το 1966, κατά την διάρκεια των φυλετικών εντάσεων στη Βόρεια Αμερική.

Ο Ρούμπιν Κάρτερ είχε εκτίσει ήδη 8 χρόνια της ποινής του (μαζί με τον υποτιθέμενο συνεργό του Τζον Άρτις) για την δολοφονία τριών λευκών στο Νιου Τζέρσεϊ τον Ιούνιο του 1966, όταν ο Μπομπ Ντίλαν μπήκε στην ζωή του.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν μετά το βιβλίο “Ο 16ος Γύρος” που διακηρύσσει την αθωότητα του Κάρτερ, το οποίο γράφτηκε από τον ίδιο στην φυλακή και δημοσιεύθηκε στις 30 Απριλίου του 1974.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα «κλειδιά» που μπορούν να φωτίσουν πτυχές της υπόθεσης
Επόμενο άρθροΕνεργειακή φτώχεια – Διπλάσια από ό,τι η γενική φτώχεια στην ΕΕ