Τη λήψη δανείων από την Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (ΑΙΙΒ) της Κίνας εξετάζει η Ιταλία, καθώς προγραμματίζει να γίνει η πρώτη χώρα της G7, η οποία θα εγκρίνει το πρόγραμμα επενδύσεων «Zώνη και Δρόμος» του Πεκίνου.

 

Οι δύο χώρες ετοιμάζονται να «διερευνήσουν όλες τις ευκαιρίες για συνεργασία» στην Ιταλία και «σε τρίτες χώρες», σύμφωνα με πεντασέλιδο έγγραφο που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times.

 

H συμφωνία των δύο πλευρών θα καλύπτει τομείς όπως οι μεταφορές, τα logistics και τα έργα υποδομών. «Οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού με την Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (ΑΙΙΒ)», αναφέρεται.

 

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, το έγγραφο δείχνει πως η Ιταλία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κίνα και αντιστέκεται στις πιέσεις που δέχεται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να διακόψει τις συνομιλίες με το Πεκίνο.

 

Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να υπογράψει ένα «μνημόνιο κατανόησης» για την πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» στις 22 Μαρτίου, όταν θα επισκεφτεί τη Ρώμη ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο 2ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Ελλάδας
Επόμενο άρθροΈγκριση σχεδίου συγχώνευσης μεταξύ «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και «Ελληνικής Τεχνοδομικής ΑΝΕΜΟΣ»