Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022, 15:36

Η Κρουζέιρο, ομάδα που ανήκει στον Ρονάλντο, επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, μετά από τρία χρόνια απουσίας της.

Η ομάδα από το Μπέλο Οριζόντε, μία από τις πιο ιστορικές της Βραζιλίας, εξασφάλισε την άνοδό της στην ελίτ του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, με μια εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Βάσκο ντα Γκάμα, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, παρουσία του διάσημου ιδιοκτήτη της.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2021, παρακολούθησε τον αγώνα, πανηγύρισε τα γκολ της ομάδας και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα για να συγχαρεί τους παίκτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo.

«Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Δουλέψαμε σκληρά για να το πετύχουμε», είπε ο Ρονάλντο στη βραζιλιάνικη τηλεόραση αμέσως μετά τον αγώνα, ευχαριστώντας τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους φιλάθλους.

Με τη νίκη της αυτή την Τετάρτη, η Κρουζέιρο έφτασε τους 68 βαθμούς, 15 βαθμούς μπροστά από την Γκρέμιο, που είναι στη δεύτερη θέση, 17 από την -τρίτη- Μπαία και 20 βαθμούς από τη Βάσκο ντα Γκάμα, που καταλαμβάνει την τέταρτη και τελευταία θέση ανόδου.

Σε 31 αγώνες, ο μπλε σύλλογος από το Μπέλο Οριζόντε έχει 20 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες, όλες εκτός έδρας.

Ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας το 2019 για πρώτη φορά στην αιωνόβια ιστορία του, εν μέσω μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Ο Ρονάλντο είναι επίσης ιδιοκτήτης και της ισπανικής ομάδας, Βαγιαδολίδ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑϋπνίες είχε ο Μάρτιν Σκορτσέζε από την νέα ταινία τρόμου του Τι Γουέστ
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης