Η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε μια σειρά από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, του κ. Κιτσάκου, δήλωσε η Μ. Σπυράκη.

 

Οπως τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ «ο κ. Κιτσάκος ήταν ο άνθρωπος που δούλευε στην εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη, στην ΕΛΦΕ, στα λιπάσματα, και μετακόμισε στη ΔΕΠΑ μέσα σε μια νύχτα. Η ΕΛΦΕ, η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη, χρωστούσε ήδη στη ΔΕΠΑ. Και όταν ο κ. Κιτσάκος μετακόμισε και, αντί να παίρνει χρήματα προκαταβολή για να δίνει γκάζι, έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές, το χρέος ανέβηκε.

 

Εκτοξεύτηκε κατά περίπου 50.000.000 ευρώ. Και σε αυτό το ερώτημα η κυβέρνηση δεν απαντάει. Γιατί λάμβανε μεταχρονολογημένες επιταγές;»

 

«Το παραδέχεται ο κ. Σταθάκης ότι έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές. Μάλιστα ήταν επιταγές τρίτων εταιρειών offshore που ήταν των συμφερόντων του ίδιου του ιδιοκτήτη, του κ. Λαυρεντιάδη. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια τεράστια υπόθεση για την οποία δεν παίρνουμε απαντήσεις», τονίζει η Μ. Σπυράκη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτηρίζει το σχέδιο Μέι ο διοικητής της BoE
Επόμενο άρθρο10 δράσεις-ασπίδα για τα παιδιά