Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 21:56

Στην Ολλανδία, ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες, σε σημείο που να ωθήσει την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για να προσπαθήσει να ανακόψει την κατάσταση.

Έτσι, το lockdown καταλήγει να περιλαμβάνει όχι μόνο εμπορικές δραστηριότητες, αλλά και άλλους τομείς που θεωρούνται «μη απαραίτητοι». Και το ποδόσφαιρο θεωρείται ένας από αυτούς, παρά το γεγονός ότι η ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους συλλόγους.

Η ιδέα που θα μελετηθεί δεν θα ήταν να σταματήσουν οι αγώνες, αλλά να παιχτούν, τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες, χωρίς την παρουσία κοινού. Μια κίνηση που όμως θα κατέληγε να βλάψει περαιτέρω τα ταμεία εταιρειών που έχουν ήδη δοκιμαστεί από τους περιορισμούς των περασμένων μηνών.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αποφάσισε έτσι να εκφράσει ξεκάθαρα τη γνώμη της μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης. «Με μεγάλη απογοήτευση λάβαμε υπόψη τα πιθανά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό να βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προφανώς δεν εξετάζει τις πηγές μόλυνσης. Αυτά δεν έγιναν στα γήπεδα, όπως έχει αποδειχτεί αρκετές φορές. Υπάρχει μεγάλη πολιτική φτώχεια, οι άνθρωποι στη Χάγη δεν ξέρουν πια τι να κάνουν».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ωστόσο, δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ, αλλά μάλλον θέλαμε να υπογραμμίσουμε χωρίς αβεβαιότητα πόσο λάθος είναι να θεωρούμε το ποδόσφαιρο υπεύθυνο για τις αυξανόμενες μολύνσεις. Έχουμε επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουμε τα πάντα ανθεκτικά στον κορωνοϊό για τους θεατές. Εκατοντάδες αγώνες έγιναν με κοινό και κανένας από αυτούς δεν οδήγησε σε σοβαρές μολύνσεις από κορωνοϊό».

Ακόμη, εκφράζεται φόβος ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση των ομάδων που αναγκάζονται να παίξουν χωρίς την υποστήριξη του κοινού τους, όπως και της Εθνικής Ολλανδίας.

«Μία από τις κύριες πηγές ανησυχίας είναι ο καθοριστικός αγώνας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ολλανδίας και Νορβηγίας την ερχόμενη Τρίτη, σε ένα sold out “Ντε Κάιπ”. Θα αντιπροσώπευε επίσης μια σημαντική οπισθοδρόμηση σε αθλητικούς όρους, εάν παιζόταν χωρίς κοινό. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς και η υποστήριξη του γηπεδούχου θα ήταν προφανώς μεγάλη ώθηση. Αυτό ισχύει και για συλλόγους που παίζουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις εντός έδρας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 21:58

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕρχεται στο Λιμάνι του Βόλου τεράστιο κρουαζιερόπλοιο
Επόμενο άρθροΠέθανε 55χρονη φιλόλογος και μέλος πολιτικού κόμματος