Αναλυτικά στοιχεία για τις μειώσεις των κύριων συντάξεων ζητά το Κίνημα Αλλαγής από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή. Το κείμενο που υπογράφουν οι Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Μιχάλης Τζελέπης υποστηρίζει ότι «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει και να παραπλανά τους συνταξιούχους, προκειμένου να αποφύγει- όπως νομίζει- την οργή τους, αποκρύπτοντας με μεθοδεύσεις την προσωπική διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολισμό  των συντάξεων, όπως προβλέπει το άρθρο 14 του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου)».

 

«Με επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις καλέσαμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τη νομοθετημένη υποχρέωσή της, αλλά και το δικαίωμα των συνταξιούχων στην ενημέρωση και να αποστείλει ή να αναρτήσει ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα της σύνταξής τους, όπου να εμφανίζεται το ποσό της σύνταξης πριν την εφαρμογή του Ν. 4387/2016, το ποσό της νέας σύνταξης μετά τον επανυπολογισμό του Αρ. 14 του Ν. 4387/2016 και η προκύπτουσα προσωπική διαφορά.

 

Το αρμόδιο Υπουργείο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται, αλλά εντελώς παραπλανητικά και στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις μειωμένες συντάξεις που προκύπτουν για πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, αναφέρεται προπαγανδιστικά στον αριθμό εκείνων για τους οποίους προκύπτουν αυξήσεις, τους οποίους υπολογίζει στις 600.000 περίπου, χωρίς καν να δίνει πραγματικά στοιχεία και να τους έχει ενημερώσει» αναφέρουν στην συνέχεια για να προσθέσουν «Η συζήτηση στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, στις 6-3-2019 ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός παραδέχτηκε ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων έχει πραγματοποιηθεί – ως ο νόμος ορίζει- αλλά με διάφορες δικαιολογίες και αίολα επιχειρήματα απέφυγε να δεσμευτεί για την ενημέρωση των 2.500.000 συνταξιούχων με την αποστολή ή ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων τους».

 

Ρωτούν τέλος: Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί οι συνταξιούχοι για την προσωπική διαφορά του Αρ. 14 του Ν. 4387/2016; Με βάση τη διαδικασία του επανυπολογισμού των συντάξεων, για πόσους συνταξιούχους προκύπτουν αυξημένες συντάξεις, για πόσους μειωμένες και για πόσους καμία διαφορά; Έχει υπολογίσει η Κυβέρνηση για πόσο χρόνο θα παραμείνουν καθηλωμένες οι συντάξεις –εφόσον δεν υπόκεινται στον κίνδυνο της περικοπής – λόγω της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει, καθώς ο επανυπολογισμός τους είχε ως αποτέλεσμα να είναι πολύ μικρότερες από αυτές που ελάμβαναν πριν την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016;»

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈνα νόμισμα προς τιμήν του Στίβεν Χόκινγκ
Επόμενο άρθροΣτη «τσιμπίδα» του νόμου 43 υπάλληλοι της Εφορίας