Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό πρωταθλητή, στον καλύτερο συνήγορο της πιο δολοφονικής μηχανής που γνώρισε η ανθρωπότητα, το ΝΑΤΟ, και επιβεβαιώνει την Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός Ελλάδας και αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ». Προσέθεσε πως «θα το λέμε κάθε φορά για να το εμπεδώσει ο λαός».

 

«Αποκαλυφθήκατε» είπε ο Θ. Παφίλης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση που, όπως είπε, «βαφτίζει τους φονιάδες σε παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας» και αποκαλεί το ΝΑΤΟ «σύστημα ασφάλειας και άμυνας».

 

«Η αιματοβαμμένη ιστορία του ΝΑΤΟ και το πρόσφατο παρελθόν του, αλλά και το σήμερα, μαρτυρούν ότι η ασφάλεια είναι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, του 10% των πλουτοκρατών που κατέχουν το 90% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ για το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, “φωτιά και σίδερο” για να μην τολμήσουν να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, να μην τολμήσουν καν να διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι» τόνισε.

 

Αναφέρθηκε στις «επεμβάσεις, τα πραξικοπήματα και τους βρώμικους πολέμους που έχει προκαλέσει το ΝΑΤΟ», όπως ανέφερε και απευθυνόμενος στα αστικά κόμματα που τάσσονται υπέρ του ΝΑΤΟ, είπε «αίσχος! Θα το πληρώσετε πολύ ακριβά όλοι σας, αργά ή γρήγορα και ιδιαίτερα εσείς του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά και λέει ότι υπηρετεί τις αξίες της Αριστεράς και τολμά να πιάνει στο στόμα του τον Νίκο Μπελογιάννη, «τον ήρωα κομμουνιστή που εκτελέστηκε με εντολή του Πάιατ της εποχής, του Πιουριφόϊ», προσθέτοντας ότι «και ο σημερινός πρέσβης που τον έχετε εικόνισμα, είναι αυτός που δολοφόνησε πολιτικά και πρακτικά, Ουκρανούς μαζί με τους φασίστες του Κιέβου και μετά όλως τυχαίως ήλθε στην Ελλάδα».

 

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ύπουλα τοξικό» γιατί «κουβαλάτε ακόμα το όνομα αριστερός που είναι ασύμβατο με αυτά που κάνετε» και γιατί καλλιεργεί στη νέα γενιά την υποταγή στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού.

 

Είπε ότι «όσο πλυντήριο του ΝΑΤΟ» και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ξεπλύνει το αίμα», σημειώνοντας επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματώσει και αναπαράγει όλη την επιχειρηματολογία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και όλων των αστικών δυνάμεων για το ΝΑΤΟ και τη θέση της χώρας.

 

Επισήμανε ότι «όλοι οι τασσόμενοι με το ΝΑΤΟ αθωώνουν τον μακελλάρη των Βαλκανίων, που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία και τη βομβάρδισε από μεγάλο ύψος, γιατί ήξερε ότι ο Γιέλτσιν πούλησε τη Γιουγκοσλαβία, ενώ (το ΝΑΤΟ) δεν κατέβηκε να αναμετρηθεί με το λαό της Γιουγκοσλαβίας γιατί θα τους λιάνιζε τότε».

 

Κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη Ισπανού σμηναγού με ημερομηνία 14 Ιουνίου 1999 (και το αγγλικό και το ελληνικό κείμενο), στην οποία περιγράφει, όπως είπε, το με ποια όπλα βομβάρδισε το ΝΑΤΟ τη Γιουγκοσλαβία και την κατέστρεψε, περιλαμβάνοντας και χημικά όπλα που επιφέρουν στείρωση.

 

Ειδικά γι’ αυτά ο Θ. Παφίλης είπε πως «αυτό για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι νούμερα, που λένε για ψεκασμένους εδώ και τέσσερα χρόνια ήταν με τους ψεκασμένους βέβαια».

 

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, περί άσκησης εκ μέρους της «φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», είπε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και αυτή του πρώτου πυρηνικού πλήγματος, συμμετέχει σε όλα τα στρατιωτικά σενάρια και τις στρατιωτικές ασκήσεις και του ΝΑΤΟ που δεν υπηρετούν καθόλου την άμυνα της χώρας και τις οποίες πληρώνει με εκατομμύρια ο λαός και ταυτόχρονα έχει «σπείρει τη χώρα με αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις δίνοντας και νέες».

 

Απαντώντας, επίσης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Κ. Δουζίνα, ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κινδυνολογεί, αλλά λέει στον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα μέσα στο μεγάλο αυτό πλέγμα των αντιθέσεων, στα αδιέξοδα και στις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μετατρέπεται σε στόχο και σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης θα βομβαρδίζεται από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη.

 

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί αυτή την πολιτική που είναι υποταγή στα συμφέροντα της αστικής τάξης «διείσδυση στα Βαλκάνια, όπως έλεγε και ο κ. Σημίτης», προσέθεσε.

 

Αναφερόμενος στο νέο αφήγημα περί «ρεαλισμού και πραγματισμού», είπε ότι υπάρχει ο ρεαλισμός της υποταγής που υπηρετεί συμφέροντα αυτών που κυριαρχούν στον κόσμο και ο ρεαλισμός των αναγκών του λαού που λέει το ΚΚΕ και ο οποίος όταν το συνειδητοποιήσει μπορεί να γυρίσει τα πράγματα ανάποδα.

 

Πραγματισμός σημαίνει κυνισμός, τόνισε και συμπλήρωσε: «Όλη η πρόοδος της ανθρωπότητας δεν προχώρησε με τους “ρεαλιστές” της υποταγής στο συσχετισμό δυνάμεων, αλλά με αυτούς που παίρνοντας υπόψη αυτό τον συσχετισμό, αντιστάθηκαν, επέλεξαν και οργάνωσαν την ανατροπή του, με κορυφαίο τον κόκκινο Οκτώβρη το 1917».

 

«Και το πισωγύρισμα της Ιστορίας προετοιμάζει το μεγάλο άλμα. Εσείς με τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ. Εμείς με τους λαούς εναντίον σας. Εσείς με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμείς με την ανατροπή της. Αυτό είναι το αριστερό κομμουνιστικό “όχι” και σε αυτή τη συμφωνία» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Θ. Παφίλης, καταλήγοντας στην ομιλία του με στίχους από ένα τραγούδι του Π. Τζαβέλα, που κάνουν λόγο για ένα κόσμο της ειρήνης, της φιλίας και της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και τονίζοντας «είναι ο όρκος του ΚΚΕ που όσο κι αν σκυλιάσαν να το διαλύσουν είναι πάντα όρθιο. Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουν οι λαοί».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ νέα έκτακτη ρύθμιση τελευταία ευκαιρία των επιχειρηματιών
Επόμενο άρθροΤραμπ: «Όχι» στη χρήση κινεζικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού