Σε φονέα γιγάντων εξελίχθηκε η Λαμία στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό (στην προηγούμενη φάση) απέκλεισε στα προημιτελικά και τον Ολυμπιακό, σε διπλούς αγώνες και με νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε 1-0 τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο, μετά το 3-3 στο πρώτο παιχνίδι κι ενώ στους γηπεδούχους αρκούσε απλά μια «λευκή ισοπαλία».

 

Το αποτέλεσμα ήταν, πάντως, «μαγική εικόνα», αφού οι παίκτες του Μαρτίνς έπαιξαν στο μισό γήπεδο την αντίπαλό τους, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε και πέναλτι!

 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά ήταν ανούσιοι, όπως μαρτυρά το «μηδέν» με το οποίο ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο, έχοντας 12 τελικές προσπάθειες. Η Λαμία ήταν καλά οργανωμένη και εύκολα ή δύσκολα κατόρθωνε να στέκεται απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

 

Στο 9΄ η κεφαλιά του Μασούρα έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ, στο 18΄ σουτ του Σολδάνο πέρασε άουτ, στο 21΄ ο Μασούρας νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που έκανε το ίδιο στο 26΄ σε σουτ του Γκερέρο. Ο Σαράνοφ είχε «κατεβάσει ρολά» και πέντε λεπτά αργότερα έβγαλε και την κεφαλιά του Μπουχαλάκη.

 

Οι παίκτες του Χάβου, που δεν είχαν τελική στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν τελικά στο σκορ στο 52΄ αντίθετα με τη ροή του αγώνα, με προβολή σουτ του Τομάς ύστερα από προσπάθεια του Επστάιν, που πήγε να σουτάρει και του βγήκε… πάσα!

 

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαράνοφ απέκρουσε και το σουτ του Νάτχο. Στο 62ο λεπτό ο διαιτητής Κομίνης «έκλεισε τα μάτια» σε χέρι εντός της περιοχής του Πλιάτσικα, σε προσπάθεια του Φορτούνη. Στο 70΄ ο Σαράνοφ έκανε τη 12η (!) απόκρουσή του, σε σουτ του Γκιλιέρμε αυτή τη φορά.

 

Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε αμείωτος και στο 77΄ ο Φορτούνης, με επέλαση από δεξιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν, αλλά ο Αιγύπτιος, ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, σούταρε πάνω από το δοκάρι!

 

Στο 82ο λεπτό Μασούρας και Ποντένσε δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις, ενώ ο «εξωγήινος» Σαράνοφ απέκρουσε στο 86΄ και το πέναλτι του Φορτούνη, που είχε πάρει ο Ποντένσε από τον Ασίγκμπα, δίνοντας στην ομάδα του μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα προχωρήσει η ρύθμιση για τα Ταμεία
Επόμενο άρθροΣτυλιανίδης:Επικίνδυνη αφέλεια τα διλήμματα των ευρωσκεπτικιστών