Για πρώτη φορά, το Λούβρο θα παρουσιάσει μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης αναδρομικής έκθεσης για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του οραματιστή καλλιτέχνη και επιστήμονα Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Πρόκειται για την εμπειρία με τίτλο Mona Lisa: Beyond the Glass που ανέπτυξε το μουσείο μαζί με την HTC Vive Arts και θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της έκθεσης, από τις 24 Οκτωβρίου 2019 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020.

Σήμερα, ο διάσημος πίνακας βρίσκεται προστατευμένος πίσω από μια κρυστάλλινη βιτρίνα και ένα διαχωριστικό κιγκλίδωμα για λόγους ασφαλείας. Η εμπειρία VR θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν με τον πίνακα ο οποίος θα «επιπλέει» μέσα σε έναν εικονικό χώρο, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Η εμπειρία θα παρέχει επίσης πολλές πληροφορίες για το έργο αλλά και για το μυστηριώδες μοντέλο του.

Τέλος, αν κάποιος δεν μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση, θα υπάρχει η δυνατότητα της VR εμπειρίας και από το σπίτι, με την χρήση VR headset. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο Viveport της HTC και μελλοντικά και σε άλλες πλατφόρμες.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ για ΣΥΡΙΖΑ “οι άνθρωποι αυτοί είναι… αλλού”
Επόμενο άρθροHΠΑ: Ευρήματα που “δείχνουν” το Ιράν στην επίθεση στα δεξαμενόπλοια