Σε συμφωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου για να συνεχίσει να συμπεριλαμβάνεται η Μόντσα  στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 μέχρι τουλάχιστον το 2024 ήρθαν οι επιτελείς της θρυλικής πίστας, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Ιταλική Ομοσπονδία.

Έτσι, το πιο γρήγορο σιρκουί του πλανήτη θα συνεχίσει να φιλοξενεί αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τρία ακόμη χρόνια. Μια είδηση που χαροποίησε τόσο τους οπαδούς του σπορ, που θέλουν να βλέπουν γκραν πρι σε πίστες όπως η Μόντσα, το Σπα και το Σίλβερστοουν όσο και τους Ιταλούς , που θα συνεχίσουν να βλέπουν τις Ferrari να τρέχουν μέσα στον «ναό» τους.

 

Το gp στο ιταλικό σιρκουί διεξάγεται σχεδόν αδιάκοπα από το 1950, με εξαίρεση μόλις μια χρονιά, το 1980, όταν η κούρσα της F1 πραγματοποιήθηκε στην Ίμολα.

 

Μίκαελ Σουμάχερ και Λιούις Χάμιλτον έχουν κερδίσει πέντε φορές στη Μόντσα και ακολουθεί ο Νέλσον Πικέ με τέσσερις. Αυτά όσον αφορά τους πιλότους. Στις ομάδας η Ferrari έχει την πρωτοκαθεδρία με 19 καρό σημαίες, ωστόσο η τελευταία ήρθε το 2010 από τον Φερνάντο Αλόνσο.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχει λύση χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες
Επόμενο άρθροH διάσωση των Famar και Notos Com