Για «τοξική πολιτική» της ΝΔ έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συζητώντας, σήμερα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι πρόκειται για επιλογή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας «για να κρύψει τον ταξικό προσανατολισμό της και τον ταξικό χαρακτήρα των προτάσεών της». Υπενθύμισε, επίσης, την κατηγορηματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ, για επαναφορά της σχέσης αποχωρήσεων – προσλήψεων στο Δημόσιο στο πέντε προς ένα, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει, όπως είπε, τομείς όπως της υγείας, της παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κρίσιμη κατάσταση από πλευράς προσωπικού.

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Μητσοτάκη για την επταήμερη απασχόληση, είπε πως είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ η περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι και η απαξίωση της 13ης σύνταξης και πρόσθεσε: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, δεν είναι γκάφες. Αν είναι γκάφα να το πούνε, “άλλη μια γκάφα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας”. Δεν είναι κακό κάνεις να διδάσκεται από τα λάθη του. Αλλά εδώ πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή να αποδιαρθρωθεί έτι περαιτέρω ο χώρος των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αυτές τις απόψεις δεν τις ακούμε πρώτη φορά από τη Νέα Δημοκρατία».

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤις οικογενειακές διακοπές προωθεί σε road shows ο ΕΟΤ
Επόμενο άρθροΔείτε την συνέντευξη του Πρωθυπουργό στον Alpha