Θέση για το φλέγον ζήτημα της Βενεζουέλας πήρε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε, η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας και ζητά από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σταματήσει να ντροπιάζει τη χώρα.

 

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απόλυτα τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας και άμεσα τη διενέργεια εκλογών. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να ευθυγραμμιστεί με την Ευρώπη σε αυτό το ζήτημα και να σταματήσει να ντροπιάζει τη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Σειρήνες πολέμου στη Βενεζουέλα – Ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης από τον Τραμπ

Στην κόψη του ξυραφιού είναι η Βενεζουέλα, καθώς την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης ο Νικολάς Μαδούρο απειλεί με εμφύλιο.

 

«Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta. «Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους», σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

 

Το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές εκπνέει σήμερα και οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν ότι θα αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

 

Η αντιπρόεδρος της χώρας καταδίκασε τις προειδοποιήσεις Τραμπ

 

«Καταδικάζουμε και δεν αποδεχόμαστε αυτές τις δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο… Ο λαός της Βενεζουέλας θα περιφρουρήσει τα σύνορά μας και δεν θα επιτρέψει καμία παρέμβαση από το εξωτερικό, ασχέτως από πού θα προέρχεται» επεσήμανε η αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Sputnik.

 

Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι πρόθυμη να ακούσει τη γνώμη των πολιτών της χώρας στο θέμα της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

 

«Προκειμένου να σας απαντήσω στην ερώτησή σας εάν θα διεξαχθούν ή όχι εκλογές, μπορούμε να διαβουλευτούμε με τον λαό μέσω του μηχανισμού που αναπτύχθηκε από τη Συντακτική Συνέλευση… Φυσικά, τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου και της διευθέτησης των θεμάτων σε εκλογικό επίπεδο» είπε σε δημοσιογράφους η Ροντρίγκες.

 

Τραμπ: Η στρατιωτική επέμβαση είναι μία επιλογή στο τραπέζι 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα είναι «μια επιλογή» και ότι απέρριψε την πρόταση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να συναντηθούν.

 

«Σίγουρα, είναι κάτι που ενδέχεται…είναι μια επιλογή», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS.

 

Ο Τραμπ είπε ότι ο Μαδούρο του ζήτησε πριν από μήνες να συναντηθούν αλλά εκείνος απέρριψε την πρότασή του.

 

«Το απέρριψα γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ», είπε σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του στην εκπομπή του CBS «Face the Nation», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Επομένως, θεωρώ ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ, πολύ μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση του Μαδούρο, φορώντας ρούχα με τα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας: κίτρινο, κόκκινο, μπλε.

 

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε σημαντικό να παραμείνει η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ ώστε η Ουάσινγκτον να παρακολουθεί στενά το Ιράν. Ο πρόεδρος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για μια βάση στο Ιράκ. «Θα μπορούσαμε λοιπόν να παραμείνουμε. Ένας από τους λόγους είναι ότι θέλω να παρακολουθώ το Ιράν γιατί το Ιράν είναι το πραγματικό πρόβλημα»

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο4,7 εκατ. ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή στον «Ευαγγελισμό»
Επόμενο άρθροH ΕΡΓΟΣΕ σε διαγωνισμό για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Τουρκία