«Η προσπάθεια της Ν.Δ. να κάνει αντιπολίτευση με αφορμή την επιστροφή αναδρομικών, που η ίδια είχε αρνηθεί να καταβάλει, και να συκοφαντήσει τον ΕΦΚΑ, πέφτει στο κενό» υποστηρίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

 

Είχε προηγηθεί ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σχετικά με τους υπολογισμούς των αναδρομικών των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων, κάνοντας λόγο για «χάος που επικρατεί στον ΕΦΚΑ» και «απόλυτη αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

 

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «αντί να απολογείται που άφησε για χρόνια απλήρωτους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, η Ν.Δ. επιχειρεί για ακόμη μια φορά να παραπλανήσει, αποδίδοντας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τα περιορισμένα, σε σχέση με τον αριθμό των δικαιούχων, λάθη που εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα αρχεία της Γ.Γ.Π.Σ λόγω ελλιπών στοιχείων».

 

Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν. 4575/2018, η κυβέρνηση κατέβαλε σχεδόν 400 εκατ. ευρώ σε 125.568 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, εκ των οποίων 109.234 ήταν ένστολοι.

 

Όπως αναφέρει, οι πληρωμές έγιναν και ελέγχθηκαν με βάση τα αρχεία που τηρούνται στη  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι διαφορές, για όσες περιπτώσεις  προέκυψαν, θα αντιμετωπιστούν, όπως ο νόμος ορίζει. «Αλλά δεν δικαιούται η Ν.Δ. να ομιλεί για προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην Κρήτη με Super Puma ο Χρήστος Σπίρτζης
Επόμενο άρθροΣτα 657,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2018