Τη θέση της για το ζήτημα που προέκυψε με τα διαγνωστικά κέντρα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).

Mε απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει τα εξής: «12/6/2019 Υπουργός Υγείας: «Ο ιδιωτικός τομέας είναι αναγκαίος, το δημόσιο δεν αρκεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών».
13/6/2019 Υπουργός Υγείας: «Καλούμε τις διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων να οργανώσουν την ευχερή και δωρεάν πρόσβαση όσων ασφαλισμένων επιθυμούν να κάνουν εξετάσεις στο ΕΣΥ».

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας. Πάλι την πληρώνουν οι ασθενείς που είτε καλούνται να πληρώσουν το 85% του κόστους, είτε να μην κάνουν καθόλου εξετάσεις που τους είναι απαραίτητες.

Η σημερινή εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για κάλυψη των διαγνωστικών εξετάσεων από τις δημόσιες δομές θα δημιουργήσει εκρηκτικό πρόβλημα λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, έλλειψης μηχανημάτων και αντιδραστηρίων, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι το 70 – 90% των διαγνωστικών εξετάσεων γίνονται στον ιδιωτικό τομέα, που ενίσχυσαν απλόχερα, έδωσαν και δίνουν αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και έχουν αφήσει τόσες μέρες τους ασθενείς έρμαια των επιχειρηματικών ομίλων εμφανίζονται τώρα προεκλογικά ότι κόπτονται για την υγεία τους!!! Είναι υποκριτές!!!».

Συνεχίζοντας η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας μόλις χθες δήλωνε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη των ιδιωτικών δομών για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας, ότι δηλαδή δεν επαρκεί το δημόσιο. Πως ξαφνικά την άλλη μέρα μας λέει ότι μπορεί να ανταποκριθεί? Πως Θα γίνει μαγνητική τομογραφία στο «Αττικό» που είναι εδώ και 5 χρόνια χαλασμένος ο μαγνητικός τομογράφος?

Πως θα γίνει αξονική τομογραφία στον νομό Αιτωλοακαρνανίας όταν οι 2 αξονικοί τομογράφοι (Αγρίνιο, Μεσολόγγι) είναι σε βλάβη? Πως θα γίνουν βασικές εργαστηριακές εξετάσεις (CRP, τροπονίνη, κα) στην Νίκαια όταν ήδη δεν επαρκούν τα αντιδραστήρια για τους νοσηλευόμενους ασθενείς?

Με ποια κριτήρια ο διοικητής ή ο επιστημονικά υπεύθυνος κάθε νοσοκομείου θα αποφασίζει ποιος ασθενής θα έχει προτεραιότητα? Η άθλια κατάσταση των επόμενων ημερών βρωμάει «κοινωνικό αυτοματισμό» και θα στρέψει ασθενείς εναντίων ασθενών και ασθενείς εναντίων υγειονομικών, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ τονίζει πως: «Οι υγειονομικοί όπως πάντα, έτσι και τώρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Δεν ανεχόμαστε όμως να παίζουν φτηνά προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες υγειονομικών και ασθενών.

Τώρα να δυναμώσει ο κοινός αγώνας υγειονομικών και ασθενών για αυτό που δικαιούται ο λαός μας και για αυτό που του αξίζει. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν υγεία».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚιάτο: Θανάσιμος τραυματισμός πεζής – ert.gr
Επόμενο άρθροΔΝΤ: Απόφαση των Ευρωπαίων η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα