Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 22:25

Στην… αντεπίθεση πέρασε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας, μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (AFE) πως θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον της, για «διαρροή» στο σταθμό «Cadena SER», της τελευταίας τηλεδιάσκεψης που είχαν για τις εξελίξεις στο ισπανικό ποδόσφαιρο, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας σε «απαντητική» επιστολή που έστειλε προς την AFE, της «υπενθύμισε» πως όλοι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για την κρίση του κορωνοϊού, ενημερώθηκαν ότι θα καταγραφεί η σύσκεψη και πως στην κουβέντα ήταν και η ηγεσία της LaLiga. Αναγνωρίζει πως το οπτικοακουστικό υλικό παρασχέθηκε, για να αποδείξει πως αυτό που πραγματικά συνέβη στην τηλεδιάσκεψη ήταν κοντά σε αυτά που περιελάμβανε η πρόταση της ομοσπονδίας. Και κατηγόρησε ανοικτά την Ένωση Ποδοσφαιριστών ότι ενεργεί ενάντια των συμφερόντων των παικτών και πως έχει «κρυφή ατζέντα» και γι’ αυτό ήθελε να παραμείνουν μυστικές οι συζητήσεις.

Τα 6 σημεία της επιστολής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας αναφέρουν:

1.Η επιτροπή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, δεν αποτελείται μόνο από την AFE, τη LaLiga ή την ομοσπονδία «…όπως εσφαλμένα έχουν τονίσει ορισμένοι». Όπως αναφέρει η επιστολή συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, εκπρόσωποι επιτροπών, ο πρόεδρος των διαιτητών, οι ιατρικές υπηρεσίες, η ηγεσία του Futsal, εκπρόσωποι ερασιτεχνικών κατηγοριών, εκπρόσωποι του γυναικείου ποδοσφαίρου.

2.Από την πρώτη σύσκεψη, στις 12 Μαρτίου, όλες έχουν ενημερωθεί δίχως να εκφέρουν αντίρρηση, πως οι συζητήσεις της επιτροπής θα ηχογραφούνται. Κι επισημαίνεται πως όταν συσκέπτεται «ηλεκτρονικά» η επιτροπή, υπάρχει ειδική σήμανση με κόκκινο φωτάκι στις οθόνες του κάθε μέλους, που αναφέρει την ηχογράφηση της συζήτησης.

3.Το συνδικάτο, μετά τη συνάντηση της 7ης Απριλίου, δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου προς τα media, που εμπεριείχε μία εκδοχή των όσων ειπώθηκαν και συνέβησαν, εντελώς διαφορετική με αυτό που πραγματικά συνέβη. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η ομοσπονδία έστειλε στα ΜΜΕ ένα δελτίο Τύπου, που διόρθωσε τις ανακρίβειες με την πραγματικότητα όσων είχαν συμβεί στη συνάντηση, συνοδεύοντας προς το πρώτο Μέσο που μας το ζήτησε (σ.σ. Cadena SER) τις ηχογραφήσεις.

4.Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ιδιωτική συζήτηση, όταν η AFE έστειλε ένα δελτίο Τύπου με περιεχόμενο της συνάντησης που έγινε παρουσία 20 ατόμων και πάνω. Επίσης αποτελεί συνηθισμένη τακτική του συνδικάτου να στέλνει προς τον Τύπο, πριν από τις συναντήσεις μας, όλες τις επιστολές που μας αποστέλλουν με προφανή επιθυμία να δημοσιοποιήσουμε το περιεχόμενο των ζητημάτων που μας αφορούν. Η ομοσπονδία θέλησε να διευκρινίσει προς το κοινό τι συνέβη πραγματικά. Ενώ αντίθετα από την ανακοίνωση της AFE βγαίνει το συμπέρασμα, πως αυτό που πρέπει να θεωρείται «μυστικό» δεν είναι η συνάντηση, αλλά οι πραγματικές κινήσεις των αντιπροσώπων του συνδικάτου, που ήταν σαφώς αντίθετες προς τα συμφέροντα των Ισπανών ποδοσφαιριστών.

5.Οι «εμμονές» της AFE και των εκπροσώπων της για μυστικό χαρακτήρα στη συνεδρίαση της επιτροπής, μας οδηγεί στην υποψία πως έχει «κρυφή ατζέντα», την οποία προσπαθεί να αποκρύψει τόσο από τις θυγατρικές της και από την κοινή γνώμη τις δικές τις απόψεις.

6.Το συνδικάτο, επειδή δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, μπορεί να ασκήσει όσες ενέργειες θεωρεί ότι είναι κατάλληλες, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει την ομοσπονδία από το να ενημερώνει την κοινή γνώμη σχετικά με την αλήθεια και αυτών που συμβαίνουν στα θέματα που την αφορούν».

Πηγή: ΑΠΕ          

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαι άλλα «800 ευρώ» τον Μάιο για τους εργαζόμενους
Επόμενο άρθροΦ. Γεννηματά: Παραμονεύει ο κίνδυνος για νέα επώδυνα μνημόνια