Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 16:19

Η Ουνιόν Βερολίνου εντόπισε έναν οπαδό της, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της αντισημιτικής επίθεσης σε φιλάθλους της Μακάμπι Χάιφα στις 30 Σεπτεμβρίου, και του επέβαλε επ’ αόριστον αποκλεισμό από το γήπεδο και τους χώρους του συλλόγου.

Ο γερμανικός σύλλογος έκανε γνωστό ότι έχει επίσης έρθει σε επαφή με τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για να του απαγορεύσει την είσοδο σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της Ουνιόν που στάθηκαν αλληλέγγυοι σε εκείνους της Μακάμπι το βράδυ του παιχνιδιού. Είναι καλό που έχουμε ήδη καταφέρει να εντοπίσουμε τον δράστη» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντιρκ Τσίνγκλερ.

«Δεν υπάρχει ανοχή στις διακρίσεις στην Ουνιόν Βερολίνου. Ως εκ τούτου, έχουμε λάβει όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να διώξουμε αυτό το άτομο» υπογράμμισε ο Τσίνγκλερ, προσθέτοντας ότι ο σύλλογος έχει στείλει επίσης «όλες τις πληροφορίες που έχουμε» στην αστυνομία.

Η UEFA ξεκίνησε χθες πειθαρχική διαδικασία εναντίον του συλλόγου. Η Ουνιόν είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση την επομένη του παιχνιδιού, καταδικάζοντας τις αντισημιτικές επιθέσεις ως «ντροπιαστικές και απαράδεκτες».

Ήταν ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου, στον οποίο συμμετείχε μια ισραηλινή ομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, που φιλοξενούνταν από τη ναζιστική Γερμανία.

Μέλη του τμήματος νεολαίας της τοπικής γερμανο-ισραηλινής κοινωνίας εξήγησαν ότι οι οπαδοί της Ουνιόν τους πετούσαν κουτάκια μπύρας και τους στοχοποίησαν με αντισημιτικά συνθήματα, κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Europa Conference League μεταξύ της Ουνιόν και της Μακάμπι Χάιφα (3-0) στο Βερολίνο.

Δύο άνδρες έκαναν επίσης ναζιστικό χαιρετισμό στους φιλάθλους της Μακάμπι. Το δίκτυο Fare, το οποίο καταπολεμά τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, δήλωσε ότι «αυτόπτες μάρτυρες σοκαρίστηκαν από τα επίπεδα αντισημιτισμού» στον αγώνα.

Επιπλέον, ένας οπαδός της Ουνιόν προσπάθησε να πυρπολήσει μια ισραηλινή σημαία, κάτι το οποίο ευτυχώς απέτρεψε γρήγορα η αστυνομία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 16:23

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ύμνοι» Γουάιτ για τον Πρίφτη
Επόμενο άρθροΚιελίνι: «Ντρέπομαι που είμαι Ιταλός…»