Την… παγίδα για όσους εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι θα πρέπει να προσέξουν και φέτος οι φορολογούμενοι καθώς συμπληρώνουν την φορολογική τους δήλωση.

 

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τρέχουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet να ανοίξει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ενώ η πληρωμή του φόρου για όσους προκύψει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα είναι σε 3 διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να έχει καθοριστεί ως τις 31 Ιουλίου, η επόμενη έως 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως 29 Νοεμβρίου.

 

Μόλις περαστούν και προσυμπληρωθούν στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων τα στοιχεία για τις αποδοχές και τους παρακρατούμενους φόρους καθώς και για τους τόκους και τα δάνεια θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία σχεδόν 3,5 μηνών για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή της.

 

Οι φιλοξενούμενοι

Οι φορολογούμενοι που φιλοξενούν στην κατοικία τους συγγενή ή φίλο θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν τον 007-008 και να γράψουν τον ΑΦΜ του προσώπου που φιλοξενούν όπως επίσης και το διάστημα για το οποίο προσέφεραν φιλοξενία μέσα στο 2018.

 

Έτσι, θα καταστεί δυνατό να γίνει διασταύρωση ανάμεσα στη δήλωση του παρέχοντος τη φιλοξενία και του φιλοξενούμενου.

 

Επίσης, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι 31.12.2018 και έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Τα ενήλικα τέκνα που μπορούν να θεωρηθούν και προστατευόμενα τέκνα, είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα ή έχουν τεκμαρτό εισόδημα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΑναβολή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων