«Οι ευρωομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις»

 

«Η απόρριψη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός», σχολιάζει, σε δελτίο Τύπου, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή την απόρριψη του συγκεκριμένου ψηφίσματος, όπως αναφέρει, από τις ευρωομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού.

 

Συνεχίζοντας, η κ. Παπακώστα σημειώνει τα ακόλουθα: «Ακόμη πιο δυσάρεστη και ανησυχητική είναι, ωστόσο, η στάση 20 εκ των 27 αντιπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι αρνήθηκαν να επικυρώσουν το ψήφισμα, παρά το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει επίσημα την Γενοκτονία των Ποντίων. Αυτή η απόφαση δεν έγινε, παραδόξως, σεβαστή από τις ευρωομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, οι οποίες δεν θεώρησαν ηθική υποχρέωσή τους να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση. Μου προκαλεί έκπληξη η αποχή τους. Αυτή η στάση τους έθεσε το θέμα οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις».

 

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρόεδρος του Ν.Ε.Ο διερωτάται «εάν απλώς αυτή τους η επιλογή είναι προϊόν συμμόρφωσης στα κελεύσματα μιας ελίτ, η οποία δεν αρέσκεται στο να ανοίξουν τέτοια ζητήματα» και σημειώνει: «Πώς θα απευθυνθούν ενόψει των ευρωεκλογών στους πολίτες που τους αφορά, στον Ποντιακό Ελληνισμό, όταν η στάση τους ετεροκαθορίζεται;»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση για δηλώσεις και ΦΠΑ ζητά η ΓΣΕΒΕΕ
Επόμενο άρθροΟ ΟΛΒ στην ατζέντα της επίσκεψης Ξενόφου στο Βόλο