Πολλοί είναι οι Έλληνες καλλιτέχνες που έκαναν και κάνουν καριέρα με ψευδώνυμο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Κώστας Κακκαβάς. Μόνο που η περίπτωσή του είναι διαφορετική.

Αρκετοί πιστεύουν πως το «Κακκαβάς» είναι το ψευδώνυμό του, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού αυτό είναι το πραγματικό του επίθετο. Ωστόσο, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη «Στέλλα», ο ηθοποιός χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Καράλης», το οποίο σκέφτηκε η Μελίνα Μερκούρη.

Το παρασκήνιο πίσω από αυτή την ιστορία, είχε αποκαλύψει πριν κάποια χρόνια ο ίδιος ο Κώστας Κακκαβάς σε συνέντευξή του στον Θανάση Λάλα. Όπως είχε ανέφερε τότε, ο πατέρας του δεν είχε ιδέα ότι σπούδασε στην υποκριτική σχολή, αφού του είχε πει ότι παρακολουθούσε μαθήματα στη Γυμναστική Ακαδημία και πως θα γινόταν ναυτικός.

Όταν πρωτόπαιξε στη «Στέλλα» το είχε σκάσει από το σπίτι του και για να μην το μάθει ο πατέρας του, ζήτησε να παίξει με ψευδώνυμο και όχι με το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, Κώστας Κακκαβάς. Τότε, η Μελίνα Μερκούρη πρότεινε το «Κοράλης», αλλά όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός δεν του άρεσε γιατί πίστευε πως θα τον έλεγαν… γυναικωτό.

Της πρότεινε το «Καραλής», αλλά όπως είπε εκείνη, της θύμιζε «παλαιστή που λυγίζει σίδερα». Έτσι, η Μελίνα σκέφτηκε το «Καράλης», το οποίο χρησιμοποίησε μόνο στην εμφάνισή του στη «Στέλλα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κήρυξε την Σκιάθο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Επόμενο άρθρο«Σε αυτούς τους τέσσερις παίκτες δεν ήθελα να κάνω τάπα!»