Σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην Ανδριάνα Μαγγανιά, η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες των κινεζικών αρχών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

«Κάποια από τα μέτρα που λαμβάνουν στην Κίνα είναι ακόμα πιο αυστηρά από τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μετά από προσπάθειες ενός μήνα, τα μέτρα αποδίδουν, η κατάσταση καλυτερεύει και αυτό μας δείχνει ότι η αυτή η ασθένεια είναι αντιμετωπίσιμη, διαχειρίσιμη. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται», μας διαβεβαίωσε η πρέσβης Τσανγκ Τσιγιουέ, η οποία υπογράμμισε και την εμπειρία που έχει το Πεκίνο στην αντιμετώπιση ανάλογων επιδημιών, όπως αυτή του Sars.

Με το ξέσπασμα της επιδημίας, η κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα ενημερώθηκε άμεσα για τα μέτρα προστασίας που έπρεπε να λάβει, ενώ σύμφωνα με την πρέσβη «οι Κινέζοι πολίτες που εργάζονται εδώ, οι οικογένειες, οι φοιτητές έχουν δείξει μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Ξέρω πολλούς από αυτούς που όταν γύρισαν από την Κίνα, έμειναν στο σπίτι, δεν πήγαν στην δουλειά, δεν πήγαν στο σχολείο, έμειναν στο σπίτι για 14 μέρες».

Η πρέσβης Τσανγκ Τσιγιουέ μας πληροφόρησε ότι η κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα, βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, οι επαφές με τους Έλληνες αξιωματούχους στα Υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών και Παιδείας είναι καθημερινές.

Όσον αφορά στις επισκέψεις Κινέζων τουριστών στην χώρα μας, εκτίμησε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις, όμως οι επιπτώσεις θα είναι προσωρινές, και οι τουρίστες θα επιστρέψουν πίσω. Σύμφωνα με την πρέσβη Τσανγκ Τσιγιουέ, οι δύο χώρες διανύουν μία νέα περίοδο περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών τους, όπως αποδεικνύεται και από την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα πριν λίγους μήνες. Η ίδια έφερε ως παράδειγμα αγαστής συνεργασίας το λιμάνι του Πειραιά και μετέφερε το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του κινεζικού λαού προς τον ελληνικό λαό ο οποίος σε αυτή την δύσκολη συγκυρία στάθηκε αλληλέγγυος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από αυτή την επιδημία αισθανόμαστε ακόμα πιο κοντά στον ελληνικό λαό. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός σας έστειλαν πολύ θερμές επιστολές για να εκφράσουν την αλληλεγγύη των Ελλήνων προς τους Κινέζους. Θέλω να αδράξω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό. Αισθανθήκαμε την ζεστασιά και την φιλία του ελληνικού λαού προς τον κινεζικό λαό».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροO υπεύθυνος διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού τα… χώνει στον διαιτητή
Επόμενο άρθρο«Είμαι βέβαιος πως θα πράξετε τα δέοντα»