Σήμερα, Τρίτη, θα έχουμε ακόμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, με τις περισσότερες να εκδηλώνονται τώρα το πρωί σε Θεσσαλία και Κ. Στερεά και το απόγευμα στην Πελοπόννησο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο στην Κρήτη ίσως σημειωθούν μπόρες το μεσημέρι.

Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5 μποφόρ, στο Β. Αιγαίο τα 6 και στο Β. Ιόνιο τα 7 τοπικά και η θερμοκρασία έχει πέσει λίγο και δε θα ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά μας.

Στην Αττική, θα έχουμε λίγη συννεφιά που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν μπόρες, ενδεχομένως και παροδική καταιγίδα. Οι βοριάδες στον Σαρωνικό θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τα 5 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε βροχές και παροδικές καταιγίδες, βοριάδες 3-4 μποφόρ που από αργά το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάνουν και τα 5-6 και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Αύριο, Τετάρτη, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και μόνο στα βορειοανατολικά το πρωί θα έχουμε βροχές και λίγες μεσημεριανές μπόρες στα δυτικά, ορεινά μόνο. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν έως 6-7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι λίγο και θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30-32 στα νησιά μας.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πολύ καλός! Οι βοριάδες όμως θα επιμένουν στα 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, μέχρι το Σάββατο που θα πέσουν λίγο, ενώ τότε και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
BS.c Φυσικός
ΜS.c Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
MS.c Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜιλτ. Παπαδημητρίου: Και δάνειο παίρνει ο Δήμος Ν. Πηλίου και αρνείται απολογισμό για οικονομικά  
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας