«Η πρώτη αγροτική ενεργειακή κοινότητα είναι πλέον γεγονός. Είμαστε αισιόδοξοι διότι επενδύουμε στην καινοτομία και στη γνώση καθώς η ενεργειακή Αγροτική κοινότητα έχει σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες μας αλλά και για τους κτηνοτρόφους».

 

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης από την Κοιλάδα της Λάρισας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του πρώτου ενεργειακού πάρκου στη περιοχή.

 

Ο κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την επένδυση, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα για την σύσταση αγροτικών κοινοτήτων. «Η Λάρισα και η Θεσσαλία έδειξε το δρόμο στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην επένδυση στην καινοτομία και στη γνώση από τους παραγωγούς μας» είπε ο υφυπουργός.

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι η επένδυση αποτελεί ένα προϊόν συνεργασίας και συνέργειας, αλλά και «ένα μήνυμα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξέρει να συνεργάζεται για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει καθημερινά ο αγρότης όπως είναι το κόστος παραγωγής το οποίο είναι αυξημένο». «Η πρώτη ενεργειακή κοινότητα ξεκινάει και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και άλλες, ώστε να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας, να παράγουμε ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον και να απεξαρτηθούμε από τον λιγνίτη» είπε ο κ. Αγοραστός και ευχαρίστησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους για την συγκεκριμένη επένδυση.

 

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι αξιοποιείται ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους των αγροτών, ενώ απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό ο κ. Καλογιάννης είπε πως ως δήμος ευελπιστεί να δημιουργηθεί η δεύτερη ενεργειακή κοινότητα στη περιοχή ώστε να καλύψει και τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων.

 

Σημειώνεται πως το έργο αφορά την κατασκευή ενός ενεργειακού πάρκου δυναμικότητας 1 MW, σε μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων στην τοπική κοινότητα της Κοιλάδας στη Λάρισα, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Θεσσαλίας αλλά και με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ΤΟΕΒ από τη Λάρισα, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους των αγροτών της περιοχής.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Η επέτειος του Πολυτεχνείου ευκαιρία να σκεφθούμε τι λάθη κάναμε»
Επόμενο άρθροΠιτσιόρλας:Κινούμαστε σταθερά