Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στο Β ́Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα δικαστούν τρεις εργαζόμενοι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος και τέσσερις υπάλληλοι του Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου, του Δήμου Θερμαϊκού.

Κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, τελεσθείσα από κοινού δια παραλείψεως και διώκονται ποινικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αναφέρει για τι θέμα αυτό ότι: «είναι άδικο, συνάδελφοι να εγκαλούνται και να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών,της ανάθεσης παράλληλων καθηκόντων και των παθογενειών της Δημόσιας Διοίκησης(δαιδαλώδης και αντικρουόμενη νομοθεσία,εμπλοκή πολλών φορέων για την επίλυση ζητημάτων), για τα οποία οι ίδιοι δεν ευθύνονται.

Η αδικία μάλιστα επιτείνεται, διότι στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για ασήμαντη και αόριστη υποτιθέμενη ζημία του Δημοσίου, από την μη είσπραξη τελών ελλιμενισμού στο αλιευτικό καταφύγιο Ν. Επιβατών».

Συνεχίζοντας η ομοσπονδία, επισημαίνει πως: «Επισημαίνουμε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Θερμαϊκού, είχε πληγεί από την θεομηνία (καταστροφικές πλημμύρες) της 6ης Σεπτεμβρίου 2016 και είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,η οποία προσφάτως παρατάθηκε έως την 9η Δεκεμβρίου 2019,με προφανή συνέπεια να τεθούν για τις υπηρεσίες του Δήμου, άλλες επείγουσες ενέργειες ως προτεραιότητες (καταγραφή, αποκατάσταση ζημιών κ.α.).

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να σταματήσει την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, τη δημιουργία δεξαμενής «επίορκων» Δημόσιων Υπαλλήλων και να αναλογιστούν την ψυχική οδύνη στην οποία τους υποβάλλουν. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα έμπρακτα στο πλευρό όλων των συναδέλφων, που θα αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις και θα αγωνιστεί για την εξάλειψή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Συνεργασία Ελλάδα -Βουλγαρία για την διαχείριση των νερών του ποταμού Εβρου
Επόμενο άρθροΑναζητούνται αίθουσες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή