«Σας ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα, είμαι πολύ περήφανος που φοράω τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα δώσω τα πάντα για να πετύχω».

Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του Νταβίντ Αλάμπα ως νέου παίκτη των «μερένγκες». Ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου θα φορέσει την ιστορική φανέλα με το νούμερο 4, που έμεινε χωρίς κάτοχο μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος.

«Καλωσορίζουμε έναν απ΄ αυτούς τους υπέροχους παίκτες που πάντα ονειρευόταν να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ», είπε ο πρόεδρος των «μπλάνκος», Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Κάθε φορά που ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής έρχεται στο σύλλογό μας νιώθουμε συναισθήματα κι ελπίδες. Υπέροχη στιγμή. Εργαζόμαστε με επαγγελματισμό κι εφευρετικότητα», συνέχισε ο Πέρεθ.

«Θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον με περισσότερη δύναμη κι αφοσίωση από ποτέ, έτσι ώστε τα όνειρα των εκατομμυρίων οπαδών μας να γίνουν πραγματικότητα. Εδώ δεν τα παρατάμε ποτέ, είμαστε ο σύλλογος με τα 13 Κύπελλα πρωταθλητών».

Ο Αλάμπα θα βρεθεί να ενδύεται λοιπόν τη φανέλα που για 16 συνεχείς περιόδους φορούσε μόνο ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος στα 35 χρόνια του και μετά τη μη ανανέωση της συνεργασίας του με τη «βασίλισσα» μετακόμισε στο Παρίσι, για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν ήταν, ωστόσο, επιλογή του Αυστριακού ο αριθμός, επειδή ο σύλλογος είχε πει στον Αλάμπα ότι το νούμερο του πρώην αρχηγού της ομάδας ήταν το μοναδικό διαθέσιμο.

«Είναι ένας αριθμός που είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα και θέλω να τιμήσω», είπε ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή.

«Ο Ράμος με αυτόν τον αριθμό έγινε ηγέτης, αλλά εγώ θέλω να είμαι ο Νταβίντ Αλάμπα. Το να είσαι στη Ρεάλ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αυτός είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο», είπε ο Αυστριακός.

Επίσης, δήλωσε ότι είχε «εξαιρετική σχέση» με τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος θήτευσε στην Μπάγερν για 18 μήνες κατά τη δεκαετή παραμονή του Αλάμπα στους Βαυαρούς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια από τους πρόεδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός στα αδέλφια Αντετοκούνμπο
Επόμενο άρθροΤσοκάνης: «Στόχος μας η εξάδα»