Έναν καθημερινό Γολγοθά βιώνουν οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία καθώς έρχονται αντιμέτωπες με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ακόμη και για τα αυτονόητα.

Η κάμερα της ΕΡΤ με την Ρ. Σαβούρδου, συνάντησε τον κύριο Νίκο, πατέρα ενός 8χρονου παιδιού, το οποίο πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση. Ο ίδιος περιγράφει στην ΕΡΤ το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του στη μετακίνηση του παιδιού τους με το σχολικό λεωφορείο.

«Το σχολικό περιμένει σε ένα σημείο, καμιά δεκαριά στενά πιο κάτω από το σπίτι… το χειμώνα ας πούμε, όταν το μικρό είναι άρρωστο, δεν μπορεί να το βγάζεις με 40 πυρετό να πηγαίνει 10 στενά να περιμένει το σχολικό για να πάρει το άλλο μου παιδί» λέει ο κ. Νικόλαος Καρατζής.

Παγιδευμένος ο ίδιος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, όπως μας είπε, δεν έχει βρει άκρη στο πρόβλημά του.

Ο κ. Δώνος, πατέρας κι αυτός παιδιού με την ίδια αναπηρία αποφάσισε να λύσει το πρόβλημά του διαφορετικά.

«Ύστερα από ευγενικές οχλήσεις προς το γραφείο και αφού δεν βρήκα ανταπόκριση, αναγκάστηκα να κινηθώ νομικά. Κάλεσα την αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό εν συνεχεία προσέφυγα στην περιφέρεια. Με την παρέμβασή της, λύθηκε το πρόβλημά μου κι όλα έχουν καλώς», λέει ο Νικόλαος Δώνος.

Και δεν είναι βέβαια τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα ανάπηρο μέλος. Η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε πολλές των περιπτώσεων. Τα θεραπευτικά προγράμματα σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω πανδημίας και τα παιδιά αυτά υποχρεώθηκαν να σταματήσουν την αγωγή τους.

Ένας ασταμάτητος Γολγοθάς για αυτές τις οικογένειες και μια αέναη προσπάθεια προσφοράς μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στα αγγελούδια τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Βέρντε έπιασε τον Βράνιες από τον λαιμό
Επόμενο άρθρο“Κόρες”: Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή θα γυριστεί στην Αμοργό (video)