Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες -εκ των οποίων οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποίησε εχθές το βράδυ στην «καρδιά» του Στρασβούργου, ένας 29χρονος άνδρας, ο οποίος διαφεύγει.

 

Ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους που ευρίσκοντο στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της γαλλικής πόλης, ενώ τραυμάτισε άλλους 13.  Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα από την επίθεση, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

 

Σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό, δηλώνει και η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

 

«Θρηνούμε για τα θύματα. Οπως όλοι οι κάτοικοι της πόλης, όπως όλοι οι Αλσατοί, όπως όλοι οι Γάλλοι, έτσι και όλοι εμείς στην Στρασμπούρ θρηνούμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες, στους φίλους, σε όλους εκείνους που από κοντά ή από μακρυά, επλήγησαν από αυτό το δράμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈνοχος ο Σμπώκος για την υπόθεση των TorM1
Επόμενο άρθρο74.000 ευρώ για τουριστικές διαδρομές