«Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η «φανέλα» να πάει καλά», δήλωσε στο Open ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ξεκαθάρισε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αγωνιστεί ως απλός στρατιώτης, ώστε να επιτευχθεί μεγάλη νίκη της ΝΔ. «Πιστεύω, ότι η δική μου συμμετοχή, επειδή ακριβώς απαιτεί σταυρό, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Νεοδημοκράτες, απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε, επίσης, ξεπερασμένες τις διαχωριστικές γραμμές δεξιά αριστερά και επανέλαβε ότι και στην Ευρώπη θέλει να εκφράσει τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει ασφάλεια, φορολογικό πλαίσιο, επενδύσεις, δουλειές, που θέλει να γυρίσουν πίσω τα παιδιά του, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτόν τον πολίτη άλλωστε έχει στο επίκεντρο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ΝΔ».

 

Αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών και τα διλήμματα που τίθενται καθ΄ οδόν προς την κάλπη της 26ης Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Η Ευρώπη έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει καθώς το 80% των αποφάσεων των κρατών – μελών της είναι πλέον οδηγίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δίλημμα τώρα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε και όχι μνημόνιο-αντιμνημόνιο, όπως ήταν το 2014». Επίσης, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι΄ αυτό η ΝΔ θα πρέπει να καταγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμική.

 

Τέλος, ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών και το ποσοστό που έχει θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 3,5% διαφορά, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να αντιπαρατεθεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, λέγοντας: «Την ώρα της μάχης δεν μιλάω για ποσοστά. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είναι αγωνιστής και αντιπρόεδρος. Δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας. Έχει διοριστεί. Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠου οφείλεται η στασιμότητα του οικονομικού κλίματος
Επόμενο άρθροΣτήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας