Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 09:17

Σύμφωνα με την αναφορά του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Ολυμπιακού- Άρη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ακολούθησε τους διαιτητές καθυβρίζοντάς τους, από τη φυσούνα μέχρι και τα αποδυτήρια.

Χρησιμοποίησε ανείπωτες φράσεις, πεζοδρομιακού τύπου, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Συμπεριφορά η οποία δεν συναντάται ούτε σε πρωταθλήματα κατώτερης κατηγορίας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Προφανώς το «χάιδεμα» του προέδρου του Ολυμπιακού από τις τελευταίες αποφάσεις της δικαιοσύνης αντί να τον συνετίσει, τον αποθράσυνε. 

Είναι φανερό πλέον, εάν όλα αυτά αληθεύουν, ότι τίθεται εκ νέου θέμα απομάκρυνσης αυτού του ανθρώπου από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ας ληφθεί υπόψη ότι πρόσφατα επανήλθε επίσημα στη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού, από την οποία είχε απομακρυνθεί λόγω των κατηγοριών που τον βάρυναν. Είναι λυπηρό μετά την τελευταία επιτυχία του Ολυμπιακού επί της Αϊντχόφεν να ακολουθούν τέτοια γεγονότα με τα οποία η ομάδα για κανέναν λόγο δεν θα έπρεπε να συνδέεται.

Στην τηλεοπτική δίκη στο OPEN αποκαλύφθηκε το ακριβές περιεχόμενο του φύλλου αγώνα της αναμέτρησης. Σε αυτό ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρει επί λέξει:

«Μετά τη λήξη του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκης βρισκόταν στον εν γένει χώρο μεταξύ της φυσούνας και των αποδυτηρίων των διαιτητών. Καθώς διέσχιζα τον χώρο, με σταμάτησε μπαίνοντας μπροστά μου και, αφού με εμπόδισε να φύγω, με εξύβρισε λέγοντάς μου τις φράσεις: “Μ…ανο εδώ βρήκες να τα κάνεις αυτά; Είσαι το μεγαλύτερο αρ..ι της διαιτησίας”. Αφού τον τράβηξαν πίσω, κατάφερα να μπω στα αποδυτήρια. Ο κ. Μαρινάκης μάς ακολούθησε και αφού εισήλθε σε αυτά συνέχισε να βρίζει με τις φράσεις: “Παλιομ…ί, πήγαινε να τα πεις και στον Κλάτενμπεργκ να πάτε να γαμ…τε και εσύ και αυτός”. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποχώρησε από τα αποδυτήρια».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς αμφιβολία, διάγει μία από τις χειρότερες περιόδους. Ταλαιπωρούμενο, μεταξύ αλητοποίησης και παρακμής. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοικητικοί παράγοντες ασκούν βία εναντίον των διαιτητών μέσα στα αποδυτήρια. Βία η οποία μεταφέρεται και σε μεγάλη μερίδα, δυστυχώς, των οπαδών για να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος. Κάποτε οι κύριοι αυτοί πρέπει να μάθουν ότι στους αγωνιστικούς χώρους μπορούν να βάζουν μόνο τα λεφτά τους χωρίς κανένα δικαίωμα να βγάζουν τα απωθημένα τους.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Αθλητισμού, λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων με τον συγκεκριμένο εφοπλιστή-παράγοντα, φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι θα ακολουθήσει. Όπως ακέραια την ευθύνη φέρει και η αθλητική δικαιοσύνη. Αναμένονται από δω και πέρα οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τα πειθαρχικά όργανα για να σπάσει κάποια στιγμή η αλυσίδα της βίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 09:21

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για διακοπές ρεύματος στο Βόλο
Επόμενο άρθροΣυντάξεις: Ποιες πληρώνονται σήμερα