Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 17:45

Το απόγευμα της Πέμπτης (02//07), περίπου δύο ώρες πριν την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση που αφορά τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, συναντήθηκε με τον διευθυντή ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Ο Σέρβος παράγοντας και Νο3 ιεραρχικά στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες και τις «ζυμώσεις» στο θέμα της επιλογής του νέου αρχιδιαιτητή και να ετοιμάσει το τοπίο εν όψει των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η συνάντηση του Λάκοβιτς με τον Αλαφούζο (που συνοδευόταν από το νέο πρόεδρο της Super League κι αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη) ήταν η πρώτη επαφή, που είχε με τους ιδιοκτήτες των ομάδων της ελληνικής «Big-4», ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συζητήσεών του με όλους, είτε από κοντά, είτε με τηλεφωνική επαφή, αργά το βράδυ της Πέμπτης (02/07).

Οι δυο τους άλλωστε έχουν «χτίσει» μία καλή σχέση την τελευταία διετία, με αρκετές συναντήσεις σε Αθήνα και Νιόν, κατά τις οποίες έχουν αναλύσει πολλάκις την κατάσταση γύρω απ’ το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το θέμα της ευρωπαϊκής ποινής του Παναθηναϊκού. Η «ατζέντα» είχε ως θέματα (σχεδόν αποκλειστικά) την ελληνική διαιτησία και το νέο αρχιδιαιτητή, αλλά και τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Ο Αλαφούζος τόνισε πως έγιναν βήματα προς τα μπροστά στο θέμα της διαιτησίας, απ’ την ημέρα που πέρασε υπό την «επιτροπεία» της UEFA, αν και κατέθεσε και συγκεκριμένες ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα και το έργο του Μέλο Περέιρα. Ενστάσεις με τις οποίες δεν διαφώνησε ο Λάκοβιτς, καθώς και η UEFA δεν κρίνει ως «επιτυχημένη» την εν Ελλάδι παρουσία του την τελευταία διετία και γι’ αυτό άλλωστε προχωράει στην αντικατάστασή του.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επισήμανε πως οι «πράσινοι» θα είναι δίπλα στις αποφάσεις που θα πάρει η UEFA πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν και προτάσεις από τους «πράσινους» για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, οι οποίες βρήκαν θετική ανταπόκριση.

Για το δε πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή από τον Αύγουστο και μετά, η UEFA σκέφτεται να καταλήξει σε τρεις υποψηφίους και να βάλει τα ονόματά τους σε «μυστική» ψηφοφορία στους ιδιοκτήτες των ομάδων της Big-4, για να αποφασίσουν οι ίδιοι (και) με δική τους «ευθύνη» για τον αντικαταστάτη του Περέιρα.

Τέλος, στο θέμα των επικείμενων εκλογών στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα είναι κοινής αποδοχής ή που θα συγκεντρώνει τουλάχιστον πάνω του τη θετική διάθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να σταματήσει η ακραία «πόλωση» που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙταλία : Σπάνια περίπτωση μεταφοράς λύσσας από νυχτερίδα σε γάτα
Επόμενο άρθροΜαραθώνιος Αθήνας: Άνοιξαν οι εγγραφές, μεγάλο το ενδιαφέρον των δρομέων (video)