Στην Πάτρα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο, τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, με αφορμή την τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης, αλλά και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αυτής.

Αναγνώστηκε στο Σώμα, η έκθεση των πεπραγμένων, ο οικονομικός απολογισμός, η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ο νέος προυπολογισμός, ενώ έγιναν και οι εκλογές για το νέο συμβούλιο και για τους αντιπροσώπους της Ένωσης στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Το Σάββατο, στις εργασίες του ΤΕΑΣ (φωτό βάσης), γνωστοποιήθηκαν τα πεπραγμένα του απερχόμενου συμβουλίου, η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για όλα τα πεπραγμένα, ενώ εκλέχθηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Και στις δύο συνελεύσεις, κυριάρχησε το θέμα τη συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, των αιτήσεων ακύρωσης των εργοδοτών των ΜΜΕ, για την εργοδοτική εισφορά, 2%, υπέρ του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, του γνωστού ΕΔΟΕΑΠ.

Το θέμα της τελικής έκβασης αυτής της δικαστικής προσφυγής, είναι πολύ σοβαρό, αφού, μόνο με θετική απόφαση μπορούν οι Ενώσεις, τα ταμεία και ο κλάδος, να επιβιώσουν στοιχειωδώς.

Εξετάστηκαν και άλλα, σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ απ’ το αρμόδιο Υπουργείο, η πιθανότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης, η υποχρεωτική στελέχωση των αυτοδιοικητικών μονάδων με επαγγελματίες δημοσιογράφους των Ενώσεων και άλλα πολλά.

Έντονος ήταν ο καθολικός προβληματισμός για την αβεβαιότητα του κλάδου, λόγω της ριζικής αλλαγής του οικονομικού τοπίου της χώρας και λόγω των νέων δεδομένων που ισχύουν στο νομοθετικό πλαίσιο.

Στην Πάτρα, βρέθηκαν το διήμερο, για τις ανάγκες των δύο συνελεύσεων, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Τρίπολης, Πέγκη Μπρούσαλη, Γιάννης Γαλανόπουλος και Σταύρος Ζορμπαλάς.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπάρχει σινεμά για παιδιά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη; Μεγάλη έρευνα του ΦΚΘ σε 12 χώρες
Επόμενο άρθροΕκτός κινδύνου 42χρονος που έπεσε σε ρέμα στον Όλυμπο