“Είμαι πάντα ψύχραιμος στις εκτιμήσεις μου, αλλά θα σας πω ότι στο σημερινό περιβάλλον και στις σημερινές συνθήκες, η ανησυχία είναι και υπαρκτή και πραγματική” δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ρ/σ Realfm 97,8.

 

“Είναι και υπαρκτή αυτή η ανησυχία και πρέπει πάνω σε αυτή να διαμορφωθούν πολιτικές γιατί η Τουρκία έχοντας αυτοεξαιρεθεί από τις θετικές ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο, διότι δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και έχει και προβλήματα με όλες τις χώρες, αυτοεγκλωβίζεται λοιπόν στην μόνη πολιτική που της απομένει. Να προσπαθήσει να διαμορφώσει τετελεσμένα προκειμένου να επιβάλλει την παρουσία της στις ενεργειακές εξελίξεις. Και ο μόνος δρόμος είναι αυτή η διαρκής προκλητικότητα και η διαρκής ένταση. Επομένως το περιβάλλον έντασης και προκλήσεων δεν προβλέπω ότι θα τελειώσει σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θα διατηρηθεί. Δεν ξέρω αν θα ενταθεί περαιτέρω” πρόσθεσε.

 

“Υπάρχει λόγος προβληματισμού και ανησυχίας αλλά ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία έχει αυτοεγκλωβιστεί σε μια πολιτική έντασης και προκλήσεων” τόνισε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Δάση για τη Δημόσια Υγεία» 8-11 Μαϊου στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΣυνδέονται ηλεκτρονικά ΑΑΔΕ – ΕΛΑΣ & ΥΠΕΣ