Η Τουρκία θα συνεχίσει τις αντιτρομοκρατικές της επιχειρήσεις στην περιοχή Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ για όσο υπάρχουν εκεί τρομοκρατικές ομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, παρά τις αντιδράσεις της Βαγδάτης, η οποία κάλεσε χθες τον πρέσβη της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί για τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις.

 

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Χαμί Άκσοϊ, σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε πως το PKK χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια το έδαφος του Ιράκ ως βάση για να επιτίθεται στην Τουρκία. «Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων μας σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, «οι ενέργειες της τρομοκρατικής ομάδας του PKK στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας αποτελούν θέμα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία».

«Αυτές οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο οι ανάγκες ασφάλειας της Τουρκίας το απαιτούν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις υπάρχουν στα ιρακινά εδάφη», υπογράμμισε.

Ο κ. Άκσοϊ είπε επίσης πως η Άγκυρα έχει ζητήσει επανειλημμένως από την κυβέρνηση του Ιράκ να κάνει αυτό που της αναλογεί προκειμένου να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK. «Κάθε είδους στήριξη δίνεται στο Ιράκ στη μάχη του κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η ίδια κατανόηση και απτή συνεργασία αναμένεται και από το Ιράκ», είπε.

Σημείωσε πως η αντίδραση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις επιθέσεις από τα ιρακινά εδάφη αποτελεί μέρος του δικαιώματος της Τουρκίας στην αυτοάμυνα, όπως ορίζεται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει
Επόμενο άρθροΡύθμιση δόσεων και διαγραφή χρέους μόνο σε όσους έχουν πραγματική αδυναμία