Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, 20:30

Καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί από την εφετινή, τουρκική Superlig, μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στο πρωτάθλημα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/7), ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νιχάτ Οζντεμίρ.

Η Ανκαραγκιουτσού, η Καϊσερίσπορ και η Μαλάτιασπορ, ήταν οι τρεις ομάδες που κατετάγησαν στις τρεις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος Τουρκίας που ολοκληρώθηκε, με πρωταθλήτρια τη Μπασακσεχίρ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Εντούτοις, όπως τόνισε ο Οζντεμίρ και οι τρεις σύλλογοι θα παραμείνουν στη Superlig, η οποία θα πραγματοποιηθεί με 21 ομάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την προσθήκη των τριών πρώτων της Β’ Κατηγορίας. Στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020/21) θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα ανέβουν τρεις, τροποποιώντας το format του πρωταθλήματος στην τελική μορφή του με 20 συλλόγους, από τη σεζόν 2021/22.

Η διαδικασία του υποβιβασμού «ακυρώθηκε» επίσης και στις μικρότερες κατηγορίες των τουρκικών πρωταθλημάτων, όπως τόνισε ο Οζντεμίρ, μετά τη συνάντηση της ομοσπονδίας με το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, 20:33

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυγενάκης: “Η Πολιτεία για πρώτη φορά ενισχύει απευθείας με 12 εκατ. ευρώ τα ερασιτεχνικά σωματεία”
Επόμενο άρθροΤην Πέμπτη υπογράφει και ανακοινώνεται από τη Σέλτικ ο Μπάρκας