Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι το Μ.Μ. δεν αισθάνεται ότι έρχεται η καταιγίδα της «Μετάλλαξης Δέλτα» αφού αυτή είναι πλέον ορατή σ’ όλο τον κόσμο – μια ματιά στα κρούσματα της Ευρώπης και της Αμερικής, το δείχνει. Ο χθεσινός νόμος έκρυβε την είδηση που θα χαρακτηρίσει την επόμενη ημέρα στη ζωή και καθημερινότητά μας. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει η υποχρέωση των εργαζομένων να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην εργασία τους ή διαφορετικά θα επιστρέφουν στο σπίτι, κάτι που προφανώς ΕΠΕΤΑΙ νομοθετικά και, μάλιστα, συντόμως.
Οι δουλειές με τα κόκκινα δάνεια δεν σταματούν ούτε τον Αύγουστο, καθώς τρέχουν οι διαδικασίες για δύο ακόμη χαρτοφυλάκια. Το ένα, λίγο-πολύ γνωστό, είναι το Sunshine της Τράπεζας Πειραιώς, αξίας περίπου 600 εκατ. που αποτελείται από περίπου 5.000 συμβάσεις leasing, κυρίως μικρομεσαίων. Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 10 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μιλούν για πολύ δύσκολη συναλλαγή επειδή αγοράζουν εταιρία και όχι χαρτοφυλάκιο.

Τέσσερις ημέρες πριν από τις δεσμευτικές προσφορές για το Sunshine και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου θα υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με τον επωνυμία Dory, αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει και από την επωνυμία είναι συνέχεια της παλαιότερης συναλλαγής με επίσης ναυτιλιακά δάνεια ΝΕΜΟ και για αυτό το βάφτισαν Dory, που είναι το όνομα που είχε ένα μπλε ψαράκι που εμφανιζόταν στην ταινία της Disney μαζί με το Νemo. Μου λένε, πάντως, ότι για τους δανειολήπτες της θάλασσας ο λογαριασμός δεν θα είναι και τόσο… αλμυρός. Για γλυκό το πάει.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021
Επόμενο άρθρο«Τέλος» ο Χεζόνια, απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης