«Η υπογραφή όλων σας, που θα τεθεί (για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ») δεν έχει μελάνι, έχει αίμα και θα σας κυνηγάει και θα το πληρώσετε πολύ ακριβά σε όλη την πολιτική ζωή που θα υπάρχει και ας είναι αρνητικός ο συσχετισμός δυνάμεων σήμερα, θα σηκώσουν κεφάλι οι λαοί. Και όσο να γίνετε πλυντήριο του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, είναι τόσο το αίμα που δεν ξεβάφει» υπογράμμισε, μιλώντας, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

 

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ανέγνωσε αποσπάσματα από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία «η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός Ελλάδας» και «η αποστολή -δηλαδή, όπως εξήγησε, η αμερικάνικη πρεσβεία- να ενθαρρύνει την Ελλάδα να υποστηρίζει και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στα σχέδια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένων της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας ονόματος της ΠΓΔΜ και της συνεχιζόμενης υποστήριξης για την ένταξη των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

 

«Η αποστολή που σας ανέθεσαν εξετελέσθη» είπε ο Θ. Παφίλης.

 

Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να χτυπήσει τη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες και για να αποτρέψει την τάση των λαών να περάσουν προς τον Κομμουνισμό, το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, ο οπλισμένος φονιάς του καπιταλισμού σε όλο τον κόσμο, είπε σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χώρα που να προσπάθησε να κάνει κάτι άλλο και να μην επενέβη το ΝΑΤΟ.

 

Αναφερόμενος στην Βενεζουέλα είπε ότι «άμα έχεις υπουργείο Εξωτερικών και κυβέρνηση που έχουν τσίπα, εκδίδουν μια ανακοίνωση που θεωρούν απαράδεκτες τις δηλώσεις Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ «ούτε αυτό δεν μπορείτε να κάνετε, τέτοια υποταγή».

 

Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ μετά το ’90 όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά έγινε πιο επιθετικό και επέβαλε με φωτιά και σίδερο τη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού σε όλη την ανθρωπότητα.

 

Απευθυνόμενος σε όλους «όσοι ισχυρίζονται ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης», υπενθύμισε «τον βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, βομβαρδίζοντας υποδομές, γέφυρες, σχολεία, άμαχους, πρόσφυγες, νοσοκομεία ακόμα και μαιευτική κλινική με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και βόμβες στείρωσης, όπως αποκάλυψε πιλότος που παραιτήθηκε από την Ισπανική Πολεμική Αεροπορία».

 

«Σε αυτούς (σσ τους ΝΑΤΟϊκούς) στέλνετε και τη χώρα μας και το γειτονικό λαό» πρόσθεσε.

 

Στις αναφορές της κυβέρνησης για το ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας» και για τη δική της «φιλειρηνική πολιτική», ο Θ. Παφίλης απάντησε, ότι «η κυβέρνηση έχει υπογράψει όλα τα σχέδια του ΝΑΤΟ που είναι πολεμικά» και ότι «συμμετέχει, όταν ο ελληνικός λαός δεν έχει να φάει, σε όλα τα πολεμικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ τα οποία κοστίζουν πολλά εκατομμύρια. Είναι φιλειρηνική πολιτική να έχεις κάνει την Ελλάδα επιθετική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση για τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και να κορδώνεσαι;».

 

«Να ξέρετε όλοι σας ότι θα τα πληρώσετε πολύ ακριβά από τους λαούς όταν ξεσηκωθούν. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο ολόκληρη με αυτά που κάνετε και δείτε τις δηλώσεις του Ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση εμπλοκής όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μετατρέπονται σε στόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αν ακούσει κανείς τις φωνές υπέρ του ΝΑΤΟ «δεν θα καταλάβει αν είναι η φωνή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Απαντώντας στην αποστροφή του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου ότι «εμείς δεν είμαστε φοβικοί», ο Θ. Παφίλης είπε «συμφωνούμε, είστε πολύ θαρραλέοι ΝΑΤΟϊκοί, περισσότερο από τους άλλους, τους προσπεράσατε, γι’ αυτό φωνάζουν. Δεν είστε φοβικοί, υποτακτικοί είστε και θα απολογηθείτε σε ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο σε ολόκληρη την ανθρωπότητα».

 

«Δεν υπάρχει αριστερό κόμμα ή που θέλει να λέγεται αριστερό σε όλη την οικουμένη που να είναι υπέρ του ΝΑΤΟ. Εσείς λοιπόν με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό, τους δολοφόνους της ελπίδας των λαών. Εμείς με τους λαούς στον δρόμο της αντίστασης, της φιλίας, της ειρήνης, της κοινωνικής ανατροπής. Αυτό είναι το αριστερό “Όχι” και να το ξέρουν ορισμένοι που κάνουν λογοκοπίες» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε επαγρύπνηση για τη γρίπη
Επόμενο άρθρο«Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικό μπάσκετ με τον Πιτίνο»