Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την ευγενική πρόσκληση της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα κ. Eiman AlZeyoudi, και συμμετείχε σε εκδήλωση με την ευκαιρία της ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας έφερε το σύνθημα «Η Κόρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».
Η κ. Μακρή ανέφερε για την εκδήλωση: “Οι κατακτήσεις των γυναικών, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν επιτυγχάνονται, ενδυναμώνουν την γυναικεία παρουσία, αναδεικνύουν τη γυναικεία συμμετοχή και επιβεβαιώνουν τον θεμελιώδη ρόλο των γυναικών στη διαδικασία της ανάπτυξης και της εξέλιξης των κοινωνιών.

Η τιμητική πρόσκληση αφιερωμένη στην 28η Αυγούστου, εθνική ημέρα γιορτής για τις γυναίκες των Εμιράτων, είναι ακόμα μια παγκόσμια αφορμή για να γιορτάσουν οι γυναίκες τα σπουδαία επιτεύγματά τους.
Ευχαριστώ από καρδιάς την κ. Al-Zeyoudi για το προνόμιο να βρίσκομαι εδώ σήμερα και την ευκαιρία να τη συναντήσω προσωπικά. Εκτιμώ την ίδια και το έργο της, που αποτελεί την καλύτερη εκπροσώπηση της σημερινής εικόνας της σύγχρονης γυναίκας των ΗΑΕ.

Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αξιοσημείωτα βήματα των ΗΑΕ προς την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων και τις πολιτικές που ενέκρινε η κυβέρνηση των ΗΑΕ για την αύξηση των ευκαιριών για τις γυναίκες και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην πολιτική ζωή.

Με την ρητορική της ικανότητα και την αμεσότητα του λόγου της, κ. Al-Zeyoudi μας μετέφερε με την ομιλία της, ότι οι γυναίκες των Εμιράτων έχουν αναλάβει διακεκριμένες θέσεις στη διπλωματία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ευρέος δικτύου σχέσεων της χώρας και στην ενίσχυση των περιφερειακών και διεθνών συνεργασιών. Οι γυναίκες των Εμιράτων κατέχουν επί του παρόντος διάφορες διπλωματικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, και αποτελούν το 42,5% του εργατικού δυναμικού.

Η κ. Al-Zeyoudi τόνισε, επίσης, ότι τα ΗΑΕ κατέλαβαν την 1η θέση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην έκθεση «Women, Business and Law 2021», που εκδόθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, κατατάσσεται επίσης 18η παγκοσμίως και 1η μεταξύ των αραβικών χωρών στον Δείκτη Ισότητας Φύλων που εκδόθηκε από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το έτος 2020.

Τέλος, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στην εκπαίδευση, χάρη στο όραμα του ιδρυτή των ΗΑΕ”.

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Αγίου Νικολάου – Αδύνατη η λειτουργία μετά τις αναστολές, λένε οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΛαμία – Καταγγελία 15χρονης για σεξουαλική παρενόχληση από 54χρονο