Η προπονήτρια της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ, βούτηξε εχθές (22/6) στην πισίνα, προκειμένου να σώσει μια από τις κολυμβήτριές της, η οποία λιποθύμησε κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Η Ανίτα Άλβαρες, δεν ανέπνεε μετά την εμφάνισή της στο τελικό του ελεύθερου σόλο και βυθίστηκε στον πάτο της πισίνας. Και βλέποντας την αθλήτρια της σ’ αυτήν την κατάσταση, η Άντρεα Φουέντες, βούτηξε στο νερό για να την σώσει.

«Φοβηθήκαμε πολύ. Έπρεπε να βουτήξω, αφού δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες. Φοβήθηκα, γιατί είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι καλά», είπε η Φουέντες στην ισπανική εφημερίδα «Marca».

Η Φουέντες, βούτηξε με τα ρούχα στην πισίνα και κατάφερε να ανασύρει στην επιφάνεια την Άλβαρες, ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια των παρευρισκομένων, μετέφεραν την ταλαιπωρημένη κολυμβήτρια στην άκρη της πισίνας και ακολούθως με φορείο στο ιατρικό κέντρο της εγκατάστασης.

Η τετράκις Ολυμπιονίκης, Φουέντες εξήγησε μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η κολυμβήτριά της, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της προσπάθειας που κατέβαλε κατά την διάρκεια της εμφάνισης της:

«Είχε νερό στους πνεύμονές της, αλλά μόλις άρχισε να αναπνέει, όλα ήταν καλά. Ενιωσα σαν να πέρασε μια ολόκληρη ώρα. Είπα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά, φώναξα στους ναυαγοσώστες να μπουν στο νερό, αλλά δεν άκουσαν τι είπα ή δεν κατάλαβαν. Δεν ανέπνεε. Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, σαν να ήταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Σύμφωνα με την Φουέντες, η Άλβαρες θα ξεκουραστεί και ελπίζει να αγωνισθεί την Παρασκευή, στο ομαδικό, μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της 25χρονης Άλβαρες σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει χάσει τις αισθήσεις της αρκετές φορές, όπως κατά την διάρκεια των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι συμβαίνει στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με το νερό;
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε σε ρέμα μετά από καταδίωξη