Μετά τον πόλεμο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους …τύπους με τις περίεργες ρόμπες για να μην καταντήσει ο Βόλος …Πανεπιστημιούπολη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος με την “χονδροειδή” όπως την χαρακτηρίζουν παρέμβασή στα προεκλογικά των Δικηγόρων, κατάφερε να απομακρύνει από την συμπαράταξη φορέων και τη διεκδίκηση για το νέο Δικαστικό Μέγαρο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου όχι μόνο δήλωσε ότι αποχωρεί από την άτυπη Επιτροπή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο αλλά καταλογίζει προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών του Δήμου Βόλου ο οποίος στα 7 χρόνια θητείας του Αχ. Μπέου, ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με την προοπτική του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου καθώς φαίνεται είχε άλλες προτεραιότητες όπως η διασφάλιση αθλητικών εγκαταστάσεων για την ομάδα του Δημάρχου κ.α.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κατά την συνεδρίασή της 20ης Σεπτεμβρίου 2021, συζήτησε το ζήτημα που ανέκυψε κατόπιν της από 17.9.2021 ανακοίνωσης του Δήμου Βόλου που αναφέρεται στις τρέχουσες (δυσμενείς) εξελίξεις στο ζήτημα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, σχετικά δε τοποθετήθηκε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Η από 17.09.2021 Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, χαρακτηρίζεται από την προκλητική έλλειψη αυτοκριτικής και την αβάσιμη και ατεκμηρίωτη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών [για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της εκ μέρους του (Δήμου Βόλου) εκούσιας ανάληψης και κατ΄ επιλογή του αποκλειστικής διαχείρισης της υπόθεσης] σε τρίτους (μεταξύ των οποίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου).

Κυρίως, όμως, (και υπό οποιαδήποτε εκδοχή) η εν λόγω Ανακοίνωση αποτελεί ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση του Δήμου Βόλου στο νομοθετικά κατοχυρωμένο και απολύτως εμπεδωμένο αυτοδιοίκητο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, επιχειρώντας χονδροειδώς να επηρεάσει αρνητικά την κρίση των Δικηγόρων, ενόψει των επερχόμενων εκλογών στους Δικηγορικούς Συλλόγους (28.11.2021), έναντι της Διοίκησης του Συλλόγου.

«Θέτουμε στην κρίση των Συναδέλφων τα παραπάνω και εκφράζουμε την απόλυτη βεβαιότητά μας ότι η στέρεα σφυρηλατημένη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Διοίκησης και των Μελών του Συλλόγου μας δεν θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε άσχετο με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου να επιβάλει τις ιδιοτελείς προτιμήσεις του για τον τρόπο διοίκησης και παρέμβασης του τελευταίου σε ζητήματα που άπτονται του θεσμικού ενδιαφέροντος και της αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Δικηγόρων», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Επιπλέον και εξαιτίας όχι μόνο των παραπάνω αλλά και της εν γένει απαξιωτικής συμπεριφοράς του Δήμου Βόλου προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου που τείνει να πάρει μόνιμο και συστηματικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο πρώτος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε άποψη διάφορη από την δική του, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ίδια την λειτουργία της άτυπης Επιτροπής Φορέων για το (νέο) Δικαστικό Μέγαρο, αποφασίζουμε την αποχώρηση του Δικηγορικού Συλλόγου από την ως άνω άτυπη Επιτροπή.

Προηγούμενο άρθροΝτούσαν Ιβκοβιτς – Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο – Ποιοι Ελληνες παρευρέθηκαν στην κηδεία του στο Βελιγράδι
Επόμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – Πώς αντέδρασε η δράστρια στη συγκλονιστική συνέντευξη της Ιωάννας