Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου προτρέπει με επιστολή του όλους τους Δημάρχους της χώρας, να προχωρήσουν στην οργάνωση φωταγώγησης δημαρχείων, επιλεγμένων μνημείων και άλλων δημόσιων κτιρίων με μπλε χρώμα που συμβολίζει το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, «λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ανάγκη για την εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνεται η φωταγώγηση να γίνει μόνο για μία ώρα, που θα οριστεί ως η «ώρα του Διαβήτη», από τις 20:00 έως τις 21:00».

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει χαρακτηριστεί σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας. Μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στα 450 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου

«Ας συνεισφέρουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στο έργο που επιτελεί η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα που δίνουν οι συνάνθρωποί μας με σακχαρώδη διαβήτη» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη MEGA για το φιάσκο με τις πτήσεις της Emirates – Ο ύποπτος επιβάτης βρισκόταν σπίτι του
Επόμενο άρθρο«Έχω βρει πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρέσινγκ της ΑΕΚ»