Επετειακή εκδήλωση εις μνήμην της «Κυράς των Αθηνών» Αγίας Φιλοθέης (1522 – 1589) διοργανώνει το «Saint Filothei» AHEPA Chapter HJ – 40 Ψυχικού, σε συνεργασία με τον ιστορικό «Σύλλογο των Αθηναίων» και το «Σύλλογο Φίλων Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους», την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στην Οικία της Αγίας (Αρχοντικό Μπενιζέλων, οδός Ανδριανού 96, Πλάκα).

Για τη ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης και την Αθήνα της εποχής Της, θα μιλήσουν: o Αντιδήμαρχος – Αναπληρωτής Δημάρχου Αθηναίων και Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και η Συντηρήτρια Έργων Τέχνης – Αγιογράφος κ. Ειρήνη Σιμιγδαλά.

Επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσουν Ιεροψάλτες – μέλη του «Εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως», υπό τη χοραρχία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η 17η Μεσογειάδα εφήβων
Επόμενο άρθροΟ Μπαρτομέου πλήρωνε εταιρεία για να… κράζει παίκτες της Mπαρτσελόνα στα social media!