Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Exxon Mobil ανακοίνωσε την Παρασκευή ζημιές 610 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 2,4 δισ. δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι, παρότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 2%.

Είναι η πρώτη φορά από την συγχώνευση της Exxon με την Mobil το 1999 που η εταιρεία ανακοινώνει οικονομική ζημία τριμήνου.

Υπό το φως της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, η Exxon Mobil εξήγγειλε μείωση δαπανών κατά 30% το 2020, στα 23 δισ. δολάρια, και λειτουργικών της δαπανών κατά 15%.

Η πανδημία του κορωνοϊού «έχει πλήξει σοβαρά τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, με αποτέλεσμα υπερπροσφορά στις αγορές και άνευ προηγουμένου πίεση στις τιμές και τα περιθώρια κέρδους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντάρεν Γουντς.

Ένας άλλος πετρελαϊκός γίγαντας, η Chevron ανακοίνωσε μεν ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 3,60 δισ. δολάρια, οι πωλήσεις όμως μειώθηκαν 13,1% στα 29,71 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 10,5% στα 31,50 δισ. δολάρια.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα σε μελλοντικό χρόνο αναμένεται να είναι μειωμένα όσο διαρκούν οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πλανήτης φοράει μάσκα μετά την άρση του «lockdown»

Νέα χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία – Ανοίγουν χώροι λατρείας και παιδικές χαρές

Τραμπ, Μέρκελ, Τζόνσον, Μακρόν: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι ηγέτες από την πανδημία

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα δέσμευση των ομάδων για να ολοκληρωθεί η σεζόν, απομένει η έγκριση της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΜε αυστηρά μέτρα ασφαλείας η επιστροφή στις προπονήσεις