Η κοινοπραξία Ford Sollers έως τα τέλη του 2019 θα κλείσει δύο από τα τρία εργοστάσια αυτοκινήτων που έχει στην Ρωσία και συγκεκριμένα στις πόλεις Βσεβόλοσκ, που βρίσκεται στην περιοχή του Λένινγκραντ, και Ναμπερέζνιε Τσελνί καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων «Αλαμπούγκα» που βρίσκεται στο Ταταρστάν, γράφει η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti. Την απόφαση ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας.

 

Η παραγωγή και οι εισαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων Ford στην Ρωσία θα σταματήσουν πλήρως , ενώ θα συνεχίσουν να παράγονται ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα (LCV) Ford Transit, τα οποία συναρμολογούνται στο τρίτο εργοστάσιο της κοινοπραξίας «Αλαμπούγκα».

 

Αυτή την στιγμή στα εργοστάσια της κοινοπραξίας Ford Sollers εργάζονται συνολικά 3.700 άτομα, ενώ όλα τα εργοστάσια λειτουργούν κανονικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας. Ο ίδιος δεν ανέφερε πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με το κλείσιμο των δύο εργοστασίων, αλλά είπε ότι η μείωση του προσωπικού θα γίνει πρωτίστως με βάση το πρόγραμμα της εθελουσίας αποχώρησης, το οποίο προβλέπει καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Μέι ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί αν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης
Επόμενο άρθροΣτις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ