Στις αρχές του 2018, η Hyundai δημιούργησε μια ομάδα ρομποτικής στα κεντρικά γραφεία στρατηγικής και τεχνολογίας της για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών και να επεκτείνει τη συνεργασία της με συναφείς τομείς.

 

Ο Dr. Youngcho Chi, E.V.P. του Strategy & Technology Division και CO of Innovation του Hyundai Motor Group δήλωσε: «Ο τομέας της ρομποτικής όχι μόνο προσφέρει λύσεις μελλοντικής κινητικότητας αλλά και εναλλακτικές λύσεις για την μείωση της καταπόνησης του ανθρώπινου σώματος κατά την παραγωγική διαδικασία. Η Hyundai σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογική βάση δεδομένων της που συλλέγει τεχνογνωσία από την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων για να οδηγήσει με επιτυχία την εταιρεία στον τομέα της ρομποτικής.»

 

Η πρώτη εξωσκελετική καρέκλα H-CEX (Ηyundai Chairless Exoskeleton), που αναπτύχθηκε για βιομηχανική χρήση, ζυγίζει 1,6 κιλά και μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι 150 κιλά. Βοηθά στη διατήρηση της θέσης του εργαζομένου και μπορεί να εξοπλιστεί εύκολα με ζώνες μέσης, μηρών και γονάτων και να προσαρμοστεί στο ύψος του χρήστη. Διαθέτει επίσης τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις γωνίας.

 

Μετά την εφαρμογή του H-CEX που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο εργοστάσιο των Hyundai-KIA στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία σχεδιάζει να εξετάσει την απόδοση του H-VEX (Hyundai Vest Exoskeleton). Το H-VEX είναι μια συσκευή η οποία ανακουφίζει την πίεση στον λαιμό και την πλάτη των εργαζομένων δίνοντας 60 κιλά επιπλέον δύναμη στο χρήστη. Αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην παραγωγικότητα των εργαζομένων και ταυτόχρονα να περιορισθούν τυχόν τραυματισμοί.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hyundai έχει ήδη παρουσιάσει το Hyundai Medical Exoskeleton (H-MEX) στο International Consumer Electronics Show (CES) του 2017, το οποίο προσφέρει υποβοήθηση στο περπάτημα και τις σκάλες σε παραπληγικούς και ηλικιωμένους. Επίσης, το Hyundai Universal Medical Assist (HUMA), μπορεί να εφαρμοστεί στη μέση και στα πόδια για να ενισχυθούν οι μύες κατά το περπάτημα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναπτύξουν ταχύτητα κίνησης 12 χλμ/ώρα.

 

Εκτός από τα φορητά, θα είναι διαθέσιμα στο μέλλον και άλλα ρομπότ, με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής ενός χρήστη. Μερικά από αυτά είναι το «Ρομπότ Υπηρεσιών Ξενοδοχείου» που μπορεί, μεταξύ άλλων, να φροντίσει την υπηρεσία δωματίου και να καθοδηγήσει τους επισκέπτες γύρω από ένα ξενοδοχείο, το «Ρομπότ Υπηρεσιών Πωλήσεων» που μπορεί να εξηγήσει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στους ενδιαφερόμενους πελάτες και το «Χειριστήριο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος» που φορτίζει αυτόματα ένα ηλεκτρικό όχημα όταν σταματά μπροστά του.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαθιερώθηκε ο «Συνήγορος του Δημοσίου Υπαλλήλου»
Επόμενο άρθρο«Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου»