Η Renault θα έχει το 2019 ένα νέο δίδυμο οδηγών, καθώς πλάι στον… παλιό Νίκο Χούλκενμπεργκ θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ η γαλλική ομάδα παρουσίασε και το μονοθέσιο, με το οποίο θα «οπλίσει» τους δύο «πιλότους» της. Ντυμένος στα χρώματά της, το κίτρινο και το μαύρο, ο Ρικιάρντο, ο οποίος αποχώρησε από τη Red Bull, προκειμένου να ενταχθεί στη Renault, βοήθησε τον Χούλκενμπεργκ να σηκώσουν το σεντόνι που… έκρυβε το αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία R.S.19, στο εργοστάσιο της ομάδας στο Ενστόουν της Μεγάλης Βρετανίας. Η R.S.19 θα κάνει τους πρώτους γύρους της στην πίστα της Βαρκελώνης, όταν αρχίσουν εκεί οι χειμερινές δοκιμές στις 18 Φεβρουαρίου.

 

Πέρυσι η R.S.18 «χάρισε» στη Renault την πιο επιτυχημένη σεζόν μετά την επιστροφή της στη Φόρμουλα Ένα το 2016, με τον Χούλκενμπεργκ και τον -αποχωρήσαντα- Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ να φέρνουν την ομάδα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Τώρα, με την άφιξη του Ρικιάρντο από τη Red Bull, οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας στοχεύουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους, καθώς στο παρελθόν είχαν δηλώσει ότι θέλουν να παλέψουν για νίκες και τίτλους το 2020 ή το 2021.

 

«Μπαίνουμε σε αυτή τη σεζόν με στόχο να κρατήσουμε το δυνατό μομέντουμ μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, και συνέχισε: «Δεν στοχεύουμε στη χ ή την ψ θέση ή σε έναν αριθμό βαθμών: αυτό που θέλω να δω είναι ότι η ομάδα συνεχίζει την τροχιά της εξέλιξής της προς τις κορυφαίες ομάδες. Η υπεροχή του κινητήρα θα είναι η προτεραιότητά μας στο Βιρί, ενώ η δομή που υπάρχει σήμερα στο Ενστόουν προσπαθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του αμαξώματος, κάθε σεζόν».

 

Στο μεταξύ, ο Ρικιάρντο δήλωσε ότι ο δικός του στόχος είναι να φέρει «θετική ενέργεια» στη Renault, προκειμένου να δώσει κίνητρο στους ανθρώπους της ομάδας να φτάσουν σε μεγαλύτερα πράγματα.

 

«Η Renault έχει τεράστια ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, επομένως το να είμαι μέρος του επόμενου βήματος στο ταξίδι της στη Φόρμουλα Ένα είναι μια συναρπαστική πρόκληση» τόνισε ο Αυστραλός και συνέχισε λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Βρίσκομαι εδώ για να κάνω μια δουλειά στην πίστα και να οδηγήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά θα ήθελα να φέρω ενέργεια στην ομάδα. Στόχος μου είναι να μπορέσω να κάνω την ομάδα να δουλέψει ακόμη λίγο πιο σκληρά, να βάλει περισσότερη προσπάθεια και να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί. Θα ήθελα να είμαι καταλύτης θετικής ενέργειας».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο 5 % η παγκόσμια ανεργία
Επόμενο άρθροMicrosoft Hellas: Διπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης