Η Tesla Inc δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν αναμένει κέρδη το πρώτο τρίμηνο, καθώς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την έκδοση των 35.000 δολ. του Μοντέλου 3 Sedan, ενώ πρόσθεσεε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της θα είναι τώρα μόνο online, βήματα σχεδιασμένα για να αυξήσουν τη ζήτηση και να μειώσουν τις δαπάνες για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Η προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου Elon Musk σχετικά με το κέρδος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της Tesla τον περασμένο μήνα ότι περίμενε ένα «πολύ μικρό» καθαρό κέρδος το πρώτο τρίμηνο.

 

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 3,4% μετά τις δηλώσεις. Οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες για το κατά πόσον η Tesla θα είναι σε θέση να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους μέσω των περικοπών των δαπανών της – όπως τις πρόσφατες απολύσεις – καθώς μειώνει τις τιμές του νεότερου μοντέλου.

 

Ωστόσο, η πτώση των τιμών θα μπορούσε να μειώσει τις ανησυχίες ορισμένων αναλυτών, ότι η ζήτηση για εκδόσεις υψηλότερης τιμής του Μοντέλου 3 άρχισε να μειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά μετά την περικοπή της ομοσπονδιακής έκπτωσης φόρου κατά το ήμισυ φέτος

 

“Η Tesla θέλει να ανεβάσει τη ζήτηση”, δήλωσε στο Reuters ο Chaim Siegel της Elazar Advisors. “Υπήρξε επιβράδυνση στις ΗΠΑ, καθώς μειώθηκαν οι φορολογικές πιστώσεις”.

 

Ο Musk δηλώνει συχνά ότι η στρατηγική του για την Tesla είναι να κατασκευάσει αυτοκίνητα με υψηλότερες τιμές – το μοντέλο S και X – των οποίων η επιτυχία θα οδηγούσε τελικά σε ένα αυτοκίνητο μαζικής αγοράς αξίας 35.000 δολαρίων, ακολουθούμενο από ένα SUV, το Μοντέλο Y. Όμως οι πελάτες που περίμεναν το Μοντέλο 3 σε αυτή τη χαμηλότερη τιμή, περίμεναν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Musk το είχε πρωτο-υποσχεθεί.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠιθανές απώλειες 192 εκατ. δολαρίων μηνιαίως λόγω πειρατείας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για τη Δημόσια Προσφορά του ομολογιακού 200 εκατ.