Οι πρώτες πρεμιέρες μετά από οκτώ μήνες, αναμένονται στα τέλη του μηνός. Εύλογη είναι η αγωνία για την ανταπόκριση του κοινού, αλλά και για τα επιδημιολογικά δεδομένα που καθορίζουν την πληρότητα σε αίθουσες και μουσικές σκηνές.

Σε συνάρτηση με τα τέσσερα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας θα είναι η πληρότητα και η κάλυψη θέσεων.

  • Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί- αυξημένη επιτήρηση) κατά 30%,
  • στο επίπεδο 2 (κίτρινο) κατά 50% και
  • στο επίπεδο 1 κατά 65%Το ερώτημα τέθηκε ήδη: «Είναι εφικτό να επιβιώσουν τα πολλά, και διαφορετικής χωρητικότητας, θέατρα της Αθήνας με 30% πληρότητα;»

    «Πρέπει να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις», απαντά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβανίδης.

    «Το θέμα είναι ν’ ανοίξουμε αλλά να μην κλείσουμε του χρόνου διά παντός», τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη.

    Η επιδότηση κενών θέσεων στις λύσεις που εξετάζονται

    Τα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν τρόπους οικονομικής υποστήριξης θεάτρων, κινηματογράφων, μουσικών σκηνών ώστε να μπορέσουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να επιβιώσουν, με δεδομένο ότι έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες από τον περασμένο Μάρτιο.

    Κι ενώ αναμένεται το επίσημο πρωτόκολλο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες επιμένουν στην ανάγκη να πειστεί ο κόσμος ότι είναι υγειονομικώς καθόλα ασφαλείς.

    EΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

     

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνετες νίκες για ΑΕΚ και Ολυμπιακό
Επόμενο άρθροΟι Γερμανοί Κράβιτς και Μις νικητές στο διπλό ανδρών