Το ήδη δύσκολο έργο του Ολυμπιακού απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι γίνεται ακόμη δυσκολότερο, λόγω των πολλών απουσιών που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» εν όψει του αυριανού αγώνα στο Καραϊσκάκη, με τελευταία αυτή του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πάντως ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του έχει λύσεις προκειμένου να σταθεί στο ύψος της απέναντι στους «πολίτες», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα χρειαστούν δύο νίκες προκειμένου να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα ο τεχνικός των Πειραιωτών ήταν επικριτικός κατά των εθνικών που δεν σέβονται τα πρωτόκολλα εν μέσω  της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής:

Για το τι έλειψε από τον Ολυμπιακό και τι χρειάζεται: «Νομίζω ότι δεν ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες με την Πόρτο. Εάν ήμασταν θα είχαμε βάλει γκολ και θα είχαμε πάρει βαθμούς. Επίσης με τη Σίτι, που είναι μία κορυφαία ομάδα νομίζουμε πως κάναμε ένα πολύ καλό ημίχρονο και είχαμε κάτι να διεκδικήσουμε. Έχουμε ακόμα ελπίδες και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση. 

Από αύριο ξαναρχίζουμε την προσπάθεια της πρόκρισης. Να στερήσουμε την κατοχή από τη Σίτι. Έχουμε πράγματα υπέρ μας όπως ότι παίζουμε στο Καραϊσκάκη και πάντα εντός έδρας είμαστε πιο δυνατοί. Για να προκριθούμε θα χρειαστούμε μίνιμουμ δύο νίκες. Δύο νίκες στα επόμενα ματς. Στα ματς που απομένουν».

Για το αν υπάρχουν νέα προβλήματα: «Τώρα έχουμε άλλες δύο σίγουρες απουσίες. Τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς που σίγουρα δεν θα παίξει και τον Ραφίνια που έχουμε ακόμα 24 ώρες για να αξιολογήσουμε την κατάστασή του».

Για τις συνθήκες στις εθνικές ομάδες με τον κορωνοϊό και τα ταξίδια: «Διαφωνώ με πολλά πράγματα. Ειδικά με τα πρωτόκολλα και το ότι δεν σέβονται τις συνθήκες (Εθνικές ομάδες). Εθνικές που κάνουν φιλικά και βάζουν σε κινδύνους με ταξίδια τους παίκτες. Νομίζω ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αφρική. Καταλαβαίνουμε τις συνθήκες, την εποχή και τις δυσκολίες αλλά πρέπει να βρεθεί λύση.

Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Να βάζουν παίκτες στο ίδιο δωμάτιο και να κινδυνεύει η υγεία τους. Πρέπει η ΦΙΦΑ να τα δει αυτά τα πράγματα».

Για τους Ραντζέλοβιτς, Χασάν και Ελ Αραμπί: «Ο Λάζαρ είναι θετικός στον κορωνοϊό. Για τους Χασάν και Ελ Αραμπί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε».

Για το αν έχει κατασταλάξει στο τι θέλει να κάνει αύριο στο παιχνίδι με τη Σίτι: «Ναι δεν θα ήθελα να μιλήσω άλλο για προβλήματα. Είτε προβλήματα με Εθνικές είτε άλλα γενικότερα. Κάθε φορά που θα έχουμε ένα πρόβλημα θα το λύνουμε. Ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ ποιοτική ομάδα και θέλουμε να σταθούμε στο ύψος μας. Ο Ολυμπιακός παίρνει δύναμη στο Καραϊσκάκη. 

Έχουμε απουσίες, όμως έχουμε λύσεις και καλούς παίκτες και θέλουμε να επαναλάβουμε ότι κάναμε στο β’ μέρος με τη Σίτι. Δεν νομίζω πολλές ομάδες να το έχουν κάνει αυτό. Θέλουμε να παίξουμε με ψυχή, με κουράγιο και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για το τι έχει μάθει από τη Σίτι μετά το πρώτο παιχνίδι και τον Γκουαρντιόλα: «Η Σίτι είναι πάντα υποψήφια για τον τίτλο. Ο λόγος που δεν το κατέκτησε είναι οι πολλές και καλές ομάδες στη διοργάνωση. Πάντα θα είναι στις διεκδικήτριες του τίτλου. Εμείς όμως έχουμε ποιότητα, έχουμε αντεπεξέλθει σε δύσκολα παιχνίδια και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτην παραγωγή το φάρμακο αντισωμάτων της εταιρίας Regeneron (video)
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση διεθνούς μελέτης για τα μνημόνια 2010 – 2018