Θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ έγινε ο λογαριασμός που ήρθε σε δύο τουρίστριες στη Μύκονο, οι οποίες για δύο κοκτέιλ και μία μερίδα καβουροπόδαρα πλήρωσαν 600 ευρώ.

Το θέμα ανέδειξε σήμερα η βρετανική Express, γράφοντας:

«Όλοι γνωρίζουμε τον «πρόσθετο φόρο» που μπορεί να λάβουν οι τουρίστες στις διακοπές, ωστόσο, μια μητέρα και η 19χρονη κόρη της λένε ότι είχαν παραγγείλει μόνο δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα.

Αφού ολοκλήρωσαν το γεύμα τους, ενώ αράζανε σε κάποιες ξαπλώστρες για λίγες ώρες, έλαβαν τον λογαριασμό. Όταν όμως ήρθε ο λογαριασμός έδειχνε ότι χρεώθηκαν 520 ευρώ (442,46 λίρες) με 78 ευρώ (66,37 λίρες) φιλοδώρημα».

Το θέμα σχολίασε και η The Sun, τονίζοντας πως η γυναίκα είπε στον ταξιδιωτικό της πράκτορα: «Περάσαμε μια όμορφη μέρα στην παραλία, αλλά σας παρακαλώ, προειδοποιήστε τους μελλοντικούς σας πελάτες ότι το εστιατόριο-μπαρ που επισκεφτήκαμε, μας χρέωσε 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως η γυναίκα αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, ισχυριζόμενη ότι στη συνέχεια τους εμπόδισαν να αποχωρήσουν μέλη του προσωπικού του εστιατορίου.

«Η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, καθώς ένας στους τέσσερις ανθρώπους εργάζεται στον ταξιδιωτικό κλάδο. Το 2018, ο τουρισμός αντιπροσώπευε έως και το 20,6% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ 30 εκατομμύρια τουρίστες λέγεται ότι επισκέφθηκαν τη χώρα εκείνη τη χρονιά», κατέληξε η βρετανική Express.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο70χρονος σε κακή κατάσταση κοντά στο δημαρχείο Βόλου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: «Oταν δεν πέφτουν οι τιμές, πρέπει να πέφτει η κυβέρνηση»