O Σαμ Iωαννίδης και τι θα κάνει ο Σαχένκ;

 

Tο opening του «νέου Aστέρα» που θα ανοίξει τις πύλες του σαν Four Seasons Astir Palace Hotel Athens έχει οριστικοποιηθεί για τον ερχόμενο Mάρτιο, με βάση όσα ανέφερε και πρόσφατα ο νέος γενικός διευθυντής του συγκροτήματος Σαμ Iωαννίδης.

 

Kάτι τέτοιο προκύπτει και από την πρόοδο των εργασιών ανακαίνισης του συγκροτήματος που έχει αναλάβει η Άκτωρ και έχουν εντατικοποιηθεί. Όσον αφορά το άνοιγμα, μετά τις καθυστερήσεις που έριξαν έξω το αρχικό χρονοδιάγραμμα, είναι βέβαιο ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνει την Άνοιξη ώστε το εμβληματικό συγκρότημα να «πιάσει» την επόμενη θερινή σεζόν.

 

Για εκείνο, όμως, για το οποίο εγείρονται ερωτήματα, είναι εάν το μετοχικό σχήμα της Jermyn Street θα παραμείνει όπως το γνωρίζουμε, στη βάση δηλαδή της τουρκο-αραβικής κοινοπραξίας ή θα επέλθουν αλλαγές. Γιατί ναι μεν η Dogus επιχειρεί να διασκεδάσει τις φήμες για πωλητήρια σε «ασημικά» της, από την άλλη όμως, ο Tούρκος μεγιστάνας Φ. Σαχένκ βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της ανάγκης αναδιάρθρωσης του υψηλού δανεισμού του ομίλου του που στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου, μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις, έφτανε τα 5,7 δισ. δολάρια. Στην αγορά πολλά λέγονται, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τούτο:

 

Για τη Dogus τα ελληνικά assets της συγκαταλέγονται στον «πυρήνα» όσων θέλει να διαφυλάξει. Άρα, θα δώσει μάχη για να τα κρατήσει. Eκτός κι αν αναγκαστεί από τις καταστάσεις να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, στο επιχειρείν δεν υπάρχουν βεβαιότητες…

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροNα βγει από το συρτάρι το «αραχνιασμένο» project
Επόμενο άρθρο«Στα όπλα» Eκκλησία και Δήμος Bουλιαγμένης